Mazda Premacy: airco

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Ik heb sinds kort een Mazda Premacy uit 2001 (ouder model)
Als ik de airco inschakel is alles ok, echter na 15 minuutjes rijden komt er bij een bepaald toerental een vreemd geluid, en als ik dan zou stoppen dat gaat de toerentellervarieren tussen de 200 en 800. Je merkt dan ook tijdens het rijden dat de belasting op en neer gaat, hetggen niet fijn rijden is.
Wie heeft er een antwoord op dit probleem?

pm1961

Geplaatst door pm1961 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

info.0117 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is dit alleen met airco ingeschakeld ? Want dat kan beteken dat de compressor een probleem veroorzaakt.

pm1961 (0), 19 jaar geleden

ja alleen met de airco aan

info.0117 (0) PRO, 19 jaar geleden

De compressor (wordt door een riem aangedreven) gaat te zwaar draaien. Kan veroorzaakt worden door een te hoge druk of een inwendig defect. Anders door een airco specialist laten controleren.

Waldo (0) PRO, 19 jaar geleden

Een airco vraagt ongeveer 7 pk van de motor dat is bijna 10 % van het totale vermogen wanneer de airco dus inschakelt is dit dus voelbaar en een normaal verschijnsel, het geluid is dit een tikkend geluid? want dit heb ik vaker gehoord bij een Premacy en dat kwam doordat er te weinig koudemiddel in het systeem aanwezig was.

Succes

info.0117 (0) PRO, 19 jaar geleden

Paul heeft het over een vreemd geluid en een toerentaldaling ver
beneden normaal. Bij een goed systeem is er ook wel toerenval maar dit wordt deels opgevangen door de PCM die het toerental aanpast aan de belasting.

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
Klinkt inderdaad als een compressor die te zwaar gaat draaien na even ingeschakeld te zijn. Laat je garage of een specialist hier even naar kijken omdat als het probleem met de aircocompressor is, dit voor hoge kosten kan zorgen.
groeten michiel

pm1961 (0), 19 jaar geleden

Ik ben ondertussen iets wijzer geworden. Vrijdag a.s. heb ik een afspraak met een gespecialiseerd bedrijf voor auto airco's.
Toen ik deze man mijn verhaal vertelde dacht hij in eerste instantie aan de luchtspleet van de compressor. Wij wachten af.

pm1961 (0), 19 jaar geleden

Na analyse bleek dat de druk in het systeem opliep tot 35 Bar!!
Ik heb overmorgen een afspraak bij de dealer om dit euvel te repareren

pm1961 (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal,
Het bleek dat het systeem met 1000 gram gevuld was i.p.v. het maximale 650 gram. De problemen zijn opgelost.
Waarom er zoveel in zat weet ik niet. De toekomst zal het uitwijzen.

m.v.g.

Paul Moonen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.