Mazda Premacy: probleem met remschijven

Bouwjaar: 2000

Ik ben sinds kort in het bezit van een Mazda Premacy 1.8 HP Exclusive uit 2000. Bij het remmen trilt het rempedaal hevig, hetgeen duidt op een probleem met de remschijven. Nu heb ik gehoord dat dit een veel voorkomende kwaal van Premacy's is en dat daarvoor een nieuw type remblok op de markt is gekomen. Weet iemand hier iets meer van of heeft iemand reeds ervaring met deze remblokken?

revave

Geplaatst door revave (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, dat klopt...!! mijn schoonvader heeft dit euvel ook al gehad,, daar waren zelfs stukken uit de remschijv...!! en dan wel op het remoppervlak..? tja slechte kwaliteit staal denk ik..? ik heb de schijven vervangen met blokken..( brembo schijven,lucas remblokken... nu hoor ik hem er nooit meer over dus het probleem is over....!!!!psss,( dealer wist van niks )


paul,

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

heb je vaak met "dealers".
Hans.

revave (0), 19 jaar geleden

Dat klopt! Toen ik een proefrit maakte in een premacy viel het me op dat de motor wat meer geluid maakt dan je zou verwachten. De verkoper had hier nog nooit van gehoord. Toen ik later op internet reviews zat te lezen bleken veel mensen hierover te klagen. Verkopers kun je dus niet vertrouwen (uitzonderingen daargelaten). In ieder geval bedankt voor de info!!

peerke8670 (0), 19 jaar geleden

de dealer schrijft voor ze af te draaien aan de auto meestal is het probleem dan verholpen. Heb hier veel goede ervaringen mee bij mazda.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

tja,,, waarom aan de auto....?? is er dan nog meer krom...?? waardoor we het ééne kromme naar het andere kromme aan moeten passen....?? dat lijkt me een vreemd verhaal...!!!! hahaha,

paul,

mvdkant (0), 19 jaar geleden

meestal begint na het afdraaien van de schijf hetzelfde gedonder opnieuw na enige tijd.

Van11715 (0), 19 jaar geleden

Schijven die kromgetrokken zijn moet je vervangen en niet afdraaien ,daar blijf je mee klungelen.... en het zijn tenslotte remmen.

patrick_r (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo,

Bij als het goed is elke mazda dealer is dit probleem bekend,er zijn series geweest waarbij de draagarm bussen voor vervangen werden en de langsdragers achter.(ja achter)
De schijven werden dan gewoon aan de auto afgedraaid.over het algemeen was daarna het probleem opgelost.

Groetjes,

Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.