Mazda Mx5: olie lekkage mx5 nb

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1.6 NB

Hallo.

Ik heb olielekkage geconstateerd aan de achterzijde van het motorblok van mijn mx 5 nb 1.6.
De olie loopt aan de achterkant van het motorblok over een steun van de voorste uitlaatpijp. Deze steun wordt warm uiteraard en de olie verbrand daardoor, wat een stank veroorzaakt , wat je vooral ruikt als je de auto met warme motor in de garage parkeert.
Het lijkt of de olie van af boven van het blok weg lekt (koppakking of klepdekselpakking), maar dat is moeilijk te zien.Is dit een bekend euvel onder de mx 5
rijders?
Alvast dank voor jullie reacties.
Groeten Adrie.

adrie h

Geplaatst door adrie h (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ilspeed (0) PRO, 11 jaar geleden

kleppendeksel pakking vermoed ik, eerst schoonmaken en na een rit controleren, de pakking kost origineel 20 of imitatie 12 euro. Let wel op met aandraaien altijd met momentsleutel en bij voorkeur een originele pakking gebruiken en in de hoekjes bij de bruggetjes van de nokkenassen een beetje vloeibare pakking. (en als het er nog op zit bij een nieuwe pakking eerst de oude weghalen en nieuwe aanbrengen anders blijft het lekken)

adrie h (0), 11 jaar geleden

Ik zal de klepdekselpakking maar eens vernieuwen , het zijn inderdaad geen hoge kosten en kan dat zelf doen.
Weet iemand de aanhaalmomenten van de klepdeksel boutjes?
Bedankt voor de snelle reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.