Mazda 323 GTX 1.8dohc turbo 4WD: Te hoge CO2 uitstoot

Bouwjaar: 1990

Hallo mensen,
Ik heb mijn auto (323 GTX 1.8dohc turbo 4WD) vandaag APK laten keuren, het werd afgekeurd omdat de CO2 uitstoot veel te hoog was. Het zou rond de 0,5 moeten zijn het is nu 0,7. Balen want verder is alles in orde.
Wat zou ik moeten doen om dit weer normaal te krijgen???

ik hoor het graag

Face.Flava

Geplaatst door Face.Flava (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mazdaman (0) PRO, 19 jaar geleden

lambda sensor in orde ?

PayDay (0), 19 jaar geleden

Alle vacuümslangen heel??

JanSpeed5132 (0), 19 jaar geleden

hij draait blijkbaar veel te rijk, Benzinedrukregelaar kapot? (in dat geval staat de volle druk op het injectie systeem, ook bij stationair, bij gegeven inspuittijden wordt dan te veel B ingespoten bij stationair.

Verdere mogelijkheden: de auto blijft op koudloopverrijking draaien, misschien omdat de temperatuursensor van het motormanagement kapot is? (zit bij de meeste auto's ergens in de kop geschroefd

De lambda-sensor is misschien ook een mogelijkheid, als deze kapot is gaat de injectiecomputer over op een noodprogramma van gemiddelde inspuitwaardes.

Face.Flava (0), 19 jaar geleden

Hallo mensen,
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb van alles geprobeerd en het mengsel was inderdaad te rijk. Ik heb dit bijgesteld bij de luchtmassameter ,en met een volt meter aan de lambda-sensor, dit geeft een voltage onder 1 volt het schommelde bij mij tussen de 0.88v en de 0.94v. Ik heb dit zo laag mogelijk gesteld door de tandwiel in de luchtmassameter naar links (dacht ik) te draaien. Zo ben ik door de APK gekomen, was zelfs te arm maar dat vinden ze niet erg,.... mijn motor wel. Ik heb het nu weer ongeveer rond 0.5v afgesteld dat is blijkbaar ideaal 1:14.7 lucht:benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.