Mercedes-Benz Sprinter: achteras sprinter 412

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 412

Hallo,

er zit een tik in mijn achteras, als hij koud is geen probleem maar na een 20 tal km rijden hoor ik een zware tik tijdens het uitbollen,
het geluid is onregelmatig, tijdens het rijden merk ik niks, dan hoor ik het differentieel niet.
ik heb al eens gekeken of er een lager stuk is maar ik zie niets abnormaal
iemand enig idee?
alvast bedankt
jos

rizzy

Geplaatst door rizzy (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Jos draai eens met kracht aan de cardanas . Volgens mij hoor je de speling op de steekassen op de conische tandwielen. Als het klinkt als een bel kan het een kruiskoppeling zijn. Controleer deze op speling of zwaar draaien. Wel even de askoppeling los nemen. Groeten.

rizzy (0), 12 jaar geleden

ik heb nu een aantal dagen niets gehoord aan de achteras, dacht dat het opgelost was, vandaag echter opnieuw.
als ik de wagen opkrik en aan het achterwiel draai of aan de cardanas hoor ik niets,
ik heb ook al in de achteras gekeken, niets te zien van slijtage, heb met een magneetje in de olie gezocht naar slijtagesporen, totaal niets te zien.
heb de wiellagers vervangen, ook zonder resultaat. ook heb ik met de achteras open alles laten draaien, opgekrikt aan 1 wiel en laten draaien, alles lijkt normaal.
ik ben een beetje ten einde raad,
toch bedankt voor je reactie, als je nog een ander idee hebt dan hoor ik het graag.
alvast bedankt

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Op die manier zal je niets horen. Bedenk hoeveel koppel er op de as staat vanaf de motor . Naar het wiel wordt dat met factor 4 vergroot. Een knikje bij omkeer van de draairichting is na verloop van jaren hoorbaar . Lekker zo laten . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.