Mercedes-Benz C-Klasse: Inhouden bij elke versnelling.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: c200

Hallo ik heb een vraag over mijn mercedes c200 cdi van 2002.

Ik heb soms het probleen met de auto als ik weg rijdt dat ik geen vermogen heb en dat ik in de 3e versnelling niet harder kan dan 40 km per uur ondanks dat ik het gas vol in heb ,schakel ik dan naar de 4e versnelling dan klimt de auto langzaam op naar de 80 km per uur en wil dan ook niet harder zelfs volgas niet dan schakel ik weer over dan rijdt de auto gewoon door maar is traag.

Het is net of de auto in elke versnelling op de snelheids limiet staat (limiet control).

De ene keer doet de auto het normaal en de andere keer dan houdt de auto in en heeft hij de hier boven beschreven probleem.

Wie zou mij hier wat meer over kunnen vertellen wat de oorzaak zou zijn.

Of moet ik hier toch echt voor naar de garage?

Ik hoor het heel graag van jullie .

Alvast bedankt .

Roelof

wousie

Geplaatst door wousie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Roelof je kan vanalles proberen maar het makkelijkst is uitlezen . Brandt misschien het ESP lampje? Groeten.

wousie (0), 13 jaar geleden

Hallo punt.

De auto was al uit gelezen en ik weet niet meer welke code het was maar ik had wel iets begrepen dat er een klepje versleten was maar ik weet ook niet meer wat het was en om nu de auto opnieuw aan de kast te zetten vindt ik ook al weer wat.

Het kost toch steeds weer veel geld om het te laten uitlezen dus ik dacht ik stel de vraag hier maar eens en ik weet uit goeie ervaring dat ze mij op deze site vaak goed geholpen hebben.

Mvg Roelof

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Dat hoor je steeds weer, maar je mag toch vragen om het op te schrijven daar heb je recht op . Op de werkopdracht moet dat vermeld worden . Veel foutcodes hebben verband met elkaar dus alles wat er staat is niet altijd defect. Groeten.

waterpomptang (0), 13 jaar geleden

Hallo Roelof,

Ik zou even de stekker van de luchtmassameter (LMM) loskoppelen en kijken of hij probleem dan weg is, als dat zo is dan is waarschijnlijk de LMM defect.

mvg, Willem

wousie (0), 13 jaar geleden

Hallo Willem.

Ik dank u voor de tip .

Ik heb toch maar besloten om de auto te later repareren omdat ik toch veel op de weg zit wil ik toch graag met een betrouwbare auto op pad .

Mvg Roelof

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Misschien is het kleppensysteem in de inlaatcollector kapot,of is er een staafje dat de kleppen aanstuurt afgevallen,zo kunnen de klepjes ongestuurd openen en sluiten.
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.