Mercedes-Benz 208: motor draait onregelmatig

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1998 cc

Hallo,
Ik heb hier een clk 200 met 100 kW, zonder compressor dus. De motor hiervan draait niet goed. Als de motor koud staat krijg ik hem bijna niet gestart. Eenmaal gestart en als de motor warm is blijft hij stationair zeer goed draaien. Als ik dan gas geef slaat de motor uit. Maar als ik tegelijkertijd startpiloot inspuit komt de motor wel op toeren. De ontsteking staat dus correct. Er is een probleem met de brandstoftoevoer volgens mij. Ik heb al een nieuw filter geplaatst zonder resultaat. Ik heb de motor al laten uitlezen. Er waren geen foutcodes aanwezig. Ofwel geeft de opvoerpomp niet genoeg druk, welke ik betwijfel omdat de motor stationair heel goed draait. Ofwel geeft de luchtmassameter foutieve gegevens door waardoor er niet correct wordt ingespoten. Nu is mijn vraag of er iemand weet hoeveel druk de pomp moet kunnen leveren en hoe dit te testen en ook welke waarden de luchtmassameter moet doorgeven en hoe ik dit kan testen. Ik hoop dat het probleem hem hierin zit. Als iemand nog een andere inkijk heeft op het probleem mag je me dit ook laten weten. Alle ideeen en oplossingen welkom. Bedankt voor de snelle reacties. Groeten. Raf

Fakke

Geplaatst door Fakke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1635) PRO, 11 jaar geleden

Lmm los nemen en kijken hoe hij hier op regeert , komt hij dan wel op toeren , bijna zeker lmm defect.

Fakke (0), 11 jaar geleden

Vergeten te zeggen. Ik had de stekker hiervan uitgetrokken. Maar dit had geen gunstig effect. Zoals ik zei draaide de motor stationair goed. Maar als je de lmm uittrekt draait hij onregelmatig.

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Fakke,

de voorgaande spreker citeren is niet nodig; gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg.
moderator Problemcar.

Fakke (0), 9 jaar geleden

LMM was inderdaad defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 208 of stel zelf een nieuwe vraag.