Mercedes-Benz 208: startprobleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

kan ineens niet meer starten. accu is ok je hoort ook geen klik en startmotor lijkt me niet het probleem. Geen bijzondere signaleringen qua controlelampen. Iemand een idee hoe dit komt. Is er een zekering voor de startmotor ik vond hem niet bij standaard zekeringkast. Is er een (tijdelijke)bijpasss waarmee ik de wagen toch kan starten. Aantrekken is zo onhandig. ALVAST HARTELIJK DANK VOOR DE REACTIE

Sjop

Geplaatst door Sjop (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Pjotr9136 (0), 11 jaar geleden

Als ik het juist begrijp draait de startmotor niet maar heb je wel voldoende spanning op de accu?
Meet dan eens of er wel stroom komt op de startmotor.
Als dat er is zal het toch je startmotor zijn, anders zoeken waar de stroom door onderbroken is.
Als er wel stroom op staat maar hij draait niet kun je eens proberen of hij het doet na een paar tikjes met een hamer.

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Controleer de massa van chassis naar motorblok, of maak vanaf de minpool van de accu een verbinding naar het motorblok; met bv een startkabel

Sjop (0), 11 jaar geleden

heb de spanning gemeten, is ok ook motor op nul is o ok. Heb de schakelpoort op de stratmotor even met de grote plus verbonden en hoor geen klik. Krijg wel vonken?? ik verdenk startmotorrelais, (omdat ik ook geen klik hoor). Hoe krijg ik dat relais nou weer uitgebouwd. Je kunt er ook zo lekker bij GRRRRRRRRRRRRRRR.

Sjop (0), 11 jaar geleden

Heb ondertussen gelkezen dat uitbouw niet zo makkelijk is door veer. Bovendien gaat het om tijdelijke noodoplossing. Kan ik het startrelais overbruggen met goede drukschak ? Dus de + aansl van het relais (nietpoort 50) via drukschak met aansl naar de startmotor. Vermoed van niet omdat plunjer/hefboom dan niet (eerst) geactiveerd wordt. PLEASE welke noodoplossing heb ik nog.

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

starter afhalen is niet zo moeilijk met een beetje kennis van techniek .anders garage opzoeken.
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 208 of stel zelf een nieuwe vraag.