Mercedes-Benz E-Klasse: olie lampje

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220D

hallo,

ik heb een W210 uit 1996 waarbij sinds enkele dagen spontaan op de snelweg het olie lampje even (1-10 seconden) gaat branden.
Als eerste peil je dan de olie, maar die zit nog steeds netjes tussen de rode streepjes.
Heeft iemand idee wat het nog meer kan zijn? Ik heb ook aan de sensor gedacht, maar die kan ik niet vinden, weet iemand waar die zit?

Verder rookt de auto niet en is er tijdens het rijden niets te merken qua vermogen of vreemde geluiden.
Koelvloeistof heeft de juiste kleur en er zit geen olie in.
Ook de dop van de olie heeft geen witte aanslag.

goudviz

Geplaatst door goudviz (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bart449 (0) PRO, 17 jaar geleden

Sensor van het oliepeil kan stuk zijn. Zit onderaan je carter, net iets boven de olieaflaatstop. Olie aflaten en opvangen, sensor vervangen en olie er terug opdoen, kan dan verholpen zijn.

goudviz (0), 17 jaar geleden

Heb net de sensor vervangen. Kan alleen nog niet zeggen of het geholpen heeft. Probleem trad maar 2 a 3x in de week op....
Ik zal volgende week de uitslag wel geven.

goudviz (0), 17 jaar geleden

Helaas heeft het niet geholpen. Het punt is dat het maar enkele keren per week optreed en je dus niet direct kan zien of het verholpen is.
Heeft iemand nog andere suggesties waar ik naar zou kunnen kijken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.