Mercedes-Benz 190: Schakelt stroef

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Hallo beste mensen,

Heb weer een probleem. Hoop dat jullie mij weer kunnen helpen.
Als ik in zijn achteruit wil schakelen, lukt dat bijna nooit in een keer. Ik moet een paar keren de koppeling diep intrappen en dan nog krijg ik hem moeilijk erin. Ook kraakt hij daarbij. Bij het schakelen in de overige versnellingen gaat het ook niet meer lekker, hij schakelt stroef. Als ik snel optrek pakt de koppeling goed, slipt niet. Je hoort ook geen bijgeluiden, zowel bij vrije koppeling als wanneer je hem intrapt. Sinds twee dagen is het probleem erger geworden. Als ik het pedaal van de koppeling intrap, voel ik de eerste centimeters geen weerstand. Dit was eerst wel het geval. Het valt mij op dat, wanneer ik het pedaal loslaat, de koppeling wel heel erg vroeg pakt! Mijn MB heeft 335000 km op de teller staan. Verder rijdt de auto zeer goed en soepel. Ik hoop snel advies van jullie te mogen ontvangen, waarvoor hartelijk dank.

Mvgr

Werner

VW Golf VII

Geplaatst door VW Golf VII (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ahavelaar (0), 16 jaar geleden

waarschijnlijk koppelingscylinder aan bak of onder pedaal lek of kapot waardoor koppeling niet goed meer
vrij komt. mvg. Arie

VW Golf VII (0), 16 jaar geleden

Dag Arie, je hebt gelijk gehad. Na het lezen van jouw reactie ging ik gelijk naar de garage. Op weg kreeg ik nog meer problemen met schakelen. Op het laatst deed hij helemaal niets meer. Uiteindelijk bij de garage aangekomen werd vastgesteld dat de koppelingscylinder inderdaad lekte en daardoor niet meer functioneerde. Er is een nieuwe gemonteerd en nu schakelt hij weer prima. Dank je wel voor je snelle reactie en juiste aanwijzingen.

Mvgr

Werner

ahavelaar (0), 16 jaar geleden

Graag gedaan. Mooi dat het zo snel weer opgelost kon worden. Ik wens je nog veel plezierige kilometers in je mercedes 190
mvg. Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.