Mercedes-Benz 190: speling stuurhuis

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0E

w201 heeft ruimte op de stuurinrichting,
ik dacht ff een andere stuurhuis erop van de sloop.
nu weer het zelfde liedje.

Na van iemand gehoord te hebben kan je die speling wegdraaien met sleutel 19 en een inbus, maar dat je niet meer dan een derde slag mag indraaien, omdat het stuur dan niet terugkomt. Dit heb ik gedaan, maar maakt niets uit. Ben ik nu te voorzichtig geweest? Is zo'n ding ook zelf te reviseren, want ik voel er weinig voor om weer een half gare van de sloop te halen.

Nog een klein vraagje nu ik toch bezig ben, een distributieketting gaat die in principe nooit af? Ik zie vaak op advertenties kapot gelopen benzine motoren van de w201 en denk dan bij mezelf breekt zo'n ketting...

alvast bedankt

voland11843

Geplaatst door voland11843 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

spanbandje (0) PRO, 17 jaar geleden

even opletten er zijn systemen waarbij je de inbus bout uit moet draaien dan hef je daar de speling mee op, let op het stuurhuis is het meest versleten in de middenstand,als je daar de speling uithaald is het goed mogenlijk dat bij het sturen het stuurhuis vastloopt, stel met kleine stappen en met de auto met de wielen in de lucht, grofweg moet je de wielen kunnen draaien met de hand van L naar R, let op de auto heeft bij stuuruitslag altijd wat speling alleen in middenstand is de speling minimaal, maar het stuurhuis is goed af te stellen, wat betreft de distributie ketting, die gaat normaal een motorleven mee , afhankelijk van de Km stand kun je de ketting verlenging meten door de motor bij de krukas op tijd te zetten en bij de nokkenas te kijken hoeveel de ketting verlenging is als dit te veel is kun je er een nieuwe aan maken met een schakel en die door de motor rond te draaien zo plaatsen ipv de oude daarna schakel weer vast borg de juiste kant op en klaar.nieuwe ketting gemonteerd.
succes marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.