Mercedes-Benz C-Klasse: ventilator slaat aan bij koude motor bij aanleggen contact

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 CDI

Ik stap in de wagen en leg het contact aan (lichtjes branden in dashboard). Soms gebeurt het volgende en dit OOK bij koude motor (nachtje buiten) : het lichtje van de voorgloei brandt NIET na het aanleggen van het contact en de ventilator van de koelwaterradiator slaat spontaan aan op volle kracht en dan wil de startmotor NIET aanslaan bij het doordraaien naar de startpositie !!!. Ik moet dan de sleutel zo tot tweemaal uit en in het contactslot steken tot alles weer eens normaal is: voorgloeilichtje gaat dan wel aan, normaal uit, ventilator blijft uit en startmotor slaat aan en motor kan gestart worden ! Leuk hé !

Iemand dezelfde ervaringen?

Groetjes uit België !
Marc

sarzebuze

Geplaatst door sarzebuze (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk een probleem met een koelwater temperatuur sensor.
Laat de dealer de auto uitlezen. Als er foutcodes zijn dan deze eerst oplossen.
Vervolgens de waarde van de temperatuur sensoren controleren bij koude motor.
Beste kun je dus de auto de avond tevoren brengen.

sarzebuze (0), 14 jaar geleden

Vandaag met de auto naar mijn garage geweest. Fouten uitgelezen, K40 module vervangen, fouten gewist en nu afwachten of het nog voorkomt... Bedankt voor de info en ik hou je op de hoogte!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.