Mitsubishi Space Wagon: Engine check

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 GDI Automaat

Sinds enkele weken gaat na de koude start het engine check lampje branden. De motor sputtert dan een beetje, je geeft dan wat gas bij en het lampje springt aan. Het verbruik schiet dan naar boven naar zo'n 1:7,5 - 1:8,5. Na een reset (minuutje de accuspanning er af) gaat het soms een paar dagen goed. Het verbruik wordt dan weer normaal (1:11 bij 80 km constant). Uitlezen bij een universeel bedrijf gaf de melding "Missfire". 1 Bobine vervangen, maar dat hielp niets. Andere 3 bobines vervangen (178,-- euro ex btw per stuk!) maar dat heeft ook niks geholpen. De kilometerstand is 112.000, bij 95.000 km heeft er een carbonblast plaatsgevonden. Sindsdien tank ik altijd euro 98, dus het lijkt me sterk dat euvel weer optreedt. De auto loopt verder perfect. Iemand enig idee of tips wat we nog kunnen onderzoeken? Alvast dank!

Martin62

Geplaatst door Martin62 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Die misfire op cilinder 1 zal wel juist zijn. Verwissel eens de injectoren van cilinder 1 en 2, en kijk of de missfire zich heeft verplaatst van cilinder, de injectoren zijn ook onderhevig aan verstopping door die roet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.