Mitsubishi Space Wagon: koppakking 2 keer lek

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hoi,

Ik heb het volgende probleem. Mijn nieuwe spacewagon vorige maand opgehaald van de garage. Bleek na 30 kilometer de koppakking lek te zijn. Terug naar de garage. Allerlei problemen mee gehad. Is uiteindelijk een gereviseerde kop op gekomen, 1 zuiger is vervangen en 1 klep is vervangen. Afgelopen week kon ik hem eindelijk ophalen en na ongeveer 150 kilomter gereden te hebben, de motor weer aan de kook. Expansievat zat helemaal vol, plas water onder de auto. De dop van de radiateur er af en weer bijgevuld, en dan komen er alweer behoorlijke bellen uit. Ook loopt hij nu opeens op 3 poten. En bij die cilinder die het niet doet, spuit de diesel uit het inlaatbuisje. Als ik de radiateur vol gooi met koelvloeistof en dan even gaan rijden pompt hij de koelvloeistof allemaal naar het expansievat en het komt niet meer terug.

Wel heb ik na controle gezien dat het slangetje wat van de dop van het expansievat het vat in loopt, er niet aan zat. Ik weet zelf ook niet of dit hoort, maar voor zover ik logisch kan nadenken, is daar een slangetje nodig om de koelvloeistof terug te zuigen. Maar ook al heb ik daar een slangetje aan, waarschijnlijk is het al te laat, en is de koppakking al gescheurd.

Dus mijn vragen zijn:
Is dit de koppakking?
Is dat slangetje in het expansievat nodig?
Enige ideeen voor mogelijke andere oorzaken?
Zou dit nog te betalen zijn voor een auto uit '98?

alvast heel erg bedankt.

berndv

Geplaatst door berndv (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

bovag garantie??
terug die auto en een andere of € terug en een andere zoeken

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Gelijk weer terug gaan zodat hun het voor je gaan oplossen,en je haalt hem pas weer op wanneer hij goed is.
Als ze bij de Bovag zijn aangesloten,dan zijn ze het verplicht binnen de garantie periode.

berndv (0), 16 jaar geleden

[quote=ricky]Gelijk weer terug gaan zodat hun het voor je gaan oplossen,en je haalt hem pas weer op wanneer hij goed is.
Als ze bij de Bovag zijn aangesloten,dan zijn ze het verplicht binnen de garantie periode.[/quote]
Ben ik volledig met je eens, maar ik heb de auto opgehaald nadat ze een maand bezig zijn geweest om de kop te vervangen, en daar kwam dan ook nog die klep en die zuiger bij. En dan is die goed, volgens de garage, en dan rij ik er 150 kilometer mee, en is die koppakking weer lek. Maar wat ik graag wil weten is, of dat slangetje in het expansievat er op hoort, naar mijn mening wel, aangezien het koelsysteem dan alleen maar water weg kan pompen, en niet meer terug kan zuigen. Als dit namelijk de oorzaak is, dan vind ik dit wel schandelijk voor die garage dat ze dat over het hoofd gezien hebben.

berndv (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]bovag garantie??
terug die auto en een andere of € terug en een andere zoeken[/quote]
Het is helaas geen bovag garage, mijn fout, ik weet het. Garage geeft ook geen garantie op occasions. Vind het wel netjes dat ze er zoveel aan gerepareerd hebben. Volgens hen is er al voor 1800 euro uitgegeven aan de auto.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=berndv][quote=CARS&MOTORS]bovag garantie??
terug die auto en een andere of € terug en een andere zoeken[/quote]
Het is helaas geen bovag garage, mijn fout, ik weet het. Garage geeft ook geen garantie op occasions. Vind het wel netjes dat ze er zoveel aan gerepareerd hebben. Volgens hen is er al voor 1800 euro uitgegeven aan de auto.[/quote]
Als de verkoper heeft toegezegd dat de auto in prima staat was, dan mag je niet verwachten dat je al na enkele dagen een reparatie zou hebben.
Voldoet de tweedehands auto dus niet aan jou verwachting, dan is er sprake van een ondeugdelijke auto. Je hebt dan in beginsel recht op een kosteloze reparatie of vervanging. Alles hangt nu even af wat de verkoper met jou heeft besproken ?

Gr. paul

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Auto heel snel terug brengen en geld terug vragen, of een nieuwe motor erin.
En een slangetje er wel of niet aan doet niet de koelvloeistof eruit lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.