Mitsubishi Galant: geen koude lucht Airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 gtl

Airco geeft geen koude lucht. met een meter kon ik zien dat er voldoende koudemiddel inzit. en ook hoor ik de pomp of iets dergelijks aanslaan
maar desondanks geen koude lucht. Als de verwarmingsknop geheel op kouid staat en de aanjager vol dan blaast hij warme lucht.
kan iemand mij wat wijzer maken

toon54

Geplaatst door toon54 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de airco niet werkt, liggen hoge en lage druk altijd gelijk.
Je kunt niet zien aan de meter of er voldoende koudemiddel in zit, om daar achter te komen zal de nakoeling/oververhitting berekend moeten worden bij draaiende airco ! de uitkomst daaruit geeft aan of een systeem correct is afgevuld en werkt.

Het probleem kan zijn:
Te weinig koudemiddel
Expansieventiel/thermostaat werkt niet.
Compressor versleten.

toon54 (0), 13 jaar geleden

Theo

bedankt, wat adviseer je om nu te doen. naar een aircobedrijf om aan de kast te hangen of naar een dealer. Auto is van mijn zoon en hij baalt enorm van dit.
Ik heb vroeger eens zo.n bus met koudemiddel om bij te vullen en daar zat zo,n slang met meter aan . deze moest je op de kleine nippel zetten om te vullen en als hij in het blauwe vlak stond gaf hij filled aan. vandaar mijn opmerking dat er waarschijnlijk genoeg gas in zat. maar ja dit is zo,n lapmiddeltje denk.
graag je gewaardeerde advies

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja dat is een lap middeltje.
Er kan niet bepaald worden hoeveel koudemiddel uit het systeem is, en ook niet weten hoeveel er nog inzit. Er kan dus nog te weinig inzitten of het systeem wordt overvuld, heb ik het nog niet over de aanwezige lucht in het systeem en of het systeem wel volgens RLK lekdicht is.
Alle niet condenseerbare gassen wat zich in het systeem bevinden: o.a lucht, brengen de druk omhoog in het systeem wat gevolgen kan hebben voor de compressor.
Sinds juli 2007 is door ministerie van VROM een verbod erop van kracht gemaakt, dat het niet meer verkocht mag worden, laat staan gebruikt.

Ik zou je adviseren naar een airco bedrijf te gaan die daar dagelijks mee bezig is.
Als je zeker weet dat de compressor aanslaat (kun je zien) laat je een drukmeting uitvoeren, het airco bedrijf zal dan wel een degelijke diagnose kunnen maken, natuurlijk kan de dealer dit ook.

Ik denk, dat het expansieventiel kapot is, heb namelijk vorig jaar hier op het forum PC.nl gelijk soort klacht gereageerd van een Mitsubishi.

Maurice EVO (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik ben degene die vorig jaar samen met Theo het probleem aan mijn Galant hebben gehad (Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V).
Ook ik heb toen net een onderhoudsbeurt aan de airco laten uitvoeren en ook nadat hij afgevuld was kwam er 0 koude lucht uit.

Na heel veel zoeken bleek toen het expansieventiel stuk, hier zijn we achter gekomen door op goed geluk dit onderdeel te vervangen.
Kan namelijk alleen dat of de compressor zijn en ik wilde de gok wel eens wagen voor die 80 euro.

Het is wel niet zo'n eenvoudig karwij, bij mij moest het dashboard grotendeels eruit om bij de verdamper te komen (waar het expansieventiel op zit gemonteerd). Toen ik vervangen had heb ik hem weer door Theo laten afvullen en voila, ik heb weer een steenkoude auto :)

toon54 (0), 9 jaar geleden

auto verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.