Mitsubishi L200: Krukaslager L200

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4D56

Om de krukaslager(s) in een L200 uit 2005 te vernieuwen, moet dan het gehele blok eruit of kan dit vanaf onder?
Dus met de motor in de auto.

Burton1030

Geplaatst door Burton1030 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

firedriver (75), 10 jaar geleden

Als je zijn carter eraf kan nemen zou dat geen probleem moeten zijn, en zijn hoofdoliefilter kan je tegelijkertijd ook zuiver maken, maar waarom ?

Gr.

Burton1030 (0), 10 jaar geleden

Na al een tijdje koeling problemen te hebben gehad liet de L200 mij enkele weken geleden met een hoop herrie staan langs de snelweg. Ik heb er vorige week een nieuwe cilinderkop op gezet. Er was duidelijk te zien dat er flinke lekkage was geweest. Echter het getik in de motor (de herrie) was hiermee niet verholpen. Ik denk nu dat er water op de zuiger heeft gestaan die ook schade heeft aangericht aan het krukas lager of drijfstang lager of........???

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Zo lagers vernieuwen met de motor niet uit de wagen en krukas er uit zal je niet lukken.

Als het werkelijk lagerschade is die het lawaai veroorzaakt moet toch ook de krukas geslepen of vervangen worden .

Zonde van die cilinderkop ,maar kan je niet beter een gebruikte motor scoren??

Succes.

Burton1030 (0), 10 jaar geleden

Ik haal er donderdag avond het carter af en probeer dan het probleem te lokaliseren. Daarna een oplossing zoeken.

Burton1030 (0), 10 jaar geleden

Vorige week het carter er af gehaald en het probleem was direct zichtbaar. De lager schaaltjes van de 3e drijfstang lagen er helemaal uit. Motor compleet gedemonteerd en krukas eruit gehaald. Inmiddels is de krukas geslepen (tpv het defecte lager was deze flink beschadigd maar was in zijn geheel ook 0.1 mm "krom"), allemaal nieuwe lagers gemonteerd en 1 nieuwe drijfstang. Op dit moment staat de motor weer in elkaar en zondag gaat hij weer terug naar zijn vertrouwde plekje onder de motorkap. Het is een hele klus maar prijstechnisch valt het, gezien de ravage, nogal mee.

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Dit gaat goed komen !!!!!!!!!!! We wachten op antwoord .

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L200 of stel zelf een nieuwe vraag.