Mitsubishi L200: water condensatie in interieur

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 did

Hallo,sinds enkele dagen heb ik veel last van condensatie in de wagen,zelfs zo erg dat de voetmatjes aan de passagierszijde en achteraan kletsnat zijn.Ik heb al op enkele andere sites gelezen dat de kans bestaat dat de afvoer van de airco verstopt is.Maar nergens staat vermeld waar ik die kan vinden. Ik heb de binnenbekleding aan die zijde al voor een deel gedemonteerd en heb zo gezien dat de vloerplaat voor en achteraan vol water staan. Is er iemand die hetzelfde probleem al heeft voorgehad of weet waar de afvoer zich bevindt?Een bijkomend vraagje;weet iemand een site waar je de garagemanual van de L200(model 2007) kan terugvinden?groetjes

g-l200

Geplaatst door g-l200 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Werkplaatshandboeken zijn de eerste jaren voorbehouden aan de dealerorganisatie.....

Waterlekkage in het interieur: Eerst uitzoeken of het water is of koelvloeistof (bv uit de kachel ediateur+ ff vinger nat,aken en proeven zoet is koelvloeistof.

Water kan uit de airco lekken omdat de afvoer ervan verstopt is of is losgeschoten.. De afvoer is bijna altijd een slang welke onder op de kachelunit is aangesloten en door de vloer heen onder de auto uitkomt.. Aan buitenkant is die slang toegenepen, zoals de mond van een stofzuigerslang. er komen zodoende geen luchtjes in het interieur. Door in het mondje te knijpen kom je er achter of de slang verstopt is...

Echter als ik het goed inschat is er een behoorlijke lekkage... Voor en achterin nattigheid???? Het water komt van een hogere plek vandaan... Dus de plaats waar de vloer nat is op een hogereplek, dat is meestal de plaats waar het water vandaan komt... Alles kan lekken..
BV tussen de ruiten en de carosserie, of langs een afdichtingsrubber van een der portieren of de achterklep.. Ook kan het zijn dat het water wat onder de motorkap links of rechts in de bakken terechtkomt welke zo ongeveer onder de voorruit zitten. niet wegkan omdat de afvoer ervan verstopt is.. Via de luchtinlaten van de kachel loopt het dan naar binnen....

Dus eerst maar onderzoeken, komt het voor of achter of anders links of rechts weg komt..

g-l200 (0), 10 jaar geleden

hallo,eindelijk heb ik vandaag het probleem gevonden! Het water komt er langs de achterruit in als de wagen ergens bergop staat geparkeerd.Enig probleem is nog dat ik wel de hele achterbak moet demonteren om de dichtingen te kunnen dichtspuiten met silicone maar dat zal een winterwerkje worden.

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

siliconenkit is niet het geschikte middel...En als je zeker weet dat de lekkage tussen de ruit en de carrosseriue weg komt? dan is er maar 1 afdoende manier om de lekkage te repareren..
De ruit moet met een speciaal fibrerend mes los gesneden worden. Daarna kan alle overtollige kit aan weerskanten met dat zelfde mes vrerwijderd worden. Daarna moet een nieuwe kit laag aangebracht worden op de carrosserierand. De ruit passend op zijn plaats monteren en een paar uur wachten.... Het spoeciaal gereedschap is duur en het vereist voldoende kennis en handigheid om te voorkomen dat de ruit stuk gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L200 of stel zelf een nieuwe vraag.