Mitsubishi L200: Tussenbak loopt warm

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Ik heb een L200 uit 2005 (oud model). 140000km. Sinds kort wordt de tussenbak ontzettend heet. Zelfs in de auto krijg ik een warme rechter voet. Ook de bevestigingsbout van de linker voorstoel word zo heet dat je je vinger er amper op kunt houden. Ik ruik soms ook een "verbrand" luchtje (rubber/olie). De auto rijdt verder prima en schakelt goed. In de garage (dealer) hebben ze alles nagekeken en weten niet wat het is. Het inschakelen van de 4WD etc functioneert prima. Iemand een idee????

Burton1030

Geplaatst door Burton1030 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Hitteschild van de uitlaat weg?

Burton1030 (0), 10 jaar geleden

De uitlaat loopt aan de rechter kant van de auto. De warmte is vooral voelbaar aan de linkerkant. Dus dat hitteschild van de uitlaat lijkt me niet zo waarschijnlijk. Ik zie overigens geen hitteschild boven de tussenbak zitten. Hoort daar een hitteschild te zitten???

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Misschien in 4x4 gereden op een betonbaan? Deze wagen zijn niet geschikt voor het rijden in 4x4 op een verharde weg omdat er geen middendifferentieel aanwezig is die het verschil opvangt van draaisnelheden tussen de voorwielen en de achterwielen
Je kan ook problemen krijgen met de tussenbak als de bandenmaat niet gelijk is vooraan tegenover achteraan (of een te groot verschil in slijtage).
Het beste dat je kan doen is die olie aflaten en ruiken of ze verbrand ruikt.
Groeten

Burton1030 (0), 10 jaar geleden

Wim, bedankt voor je reactie.
De garage denkt inderdaad dat de voorassen een tijdje hebben meegedraaid. Ze hebben hiervoor een aantal sensoren vervangen. Het kan dus kloppen wat jij zegt dat de tussenbak ook heeft meegedraaid. Als dit inderdaad het geval is, wat kan er dan aan de hand zijn dat de tussenbak zo warm wordt en wat kan ik eraan doen. Ze hebben ook (uit voorzorg) de olie in de versnellingsbak en tussenbak vervangen. Deze was niet meer nieuw, maar ze hadden slechtere gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L200 of stel zelf een nieuwe vraag.