Mitsubishi Space Star: SpaceStar met krakend koppelingspedaal

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1.6

Bij het intrappen en tijdens het loslaten van het koppelingspedaal is er een duidelijke kraak te horen. Dit alleen bij een warme motor. Smeren van de koppelingshefboom zou de oplossing moeten zijn. Nu heb ik gekeken daarna maar het is nauwelijks te zien wat er gesmeerd moet worden. Iemand die kan vertellen welk deel gesmeerd moet worden, is dit zichtbaar vanaf de buitenkant? Ik heb het over de hefboom die zichtbaar wordt na verwijdering beschermingsrubber.

EHES

Geplaatst door EHES (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thom3108 (0) PRO, 14 jaar geleden

dit kun je smeren, maar wel uitkijken dat je niet heel de koppelingsplaat inspuit met vet.

waarschijnlijk zit het probleem in het pedaal mechanisme. dit kun je inspuiten als je even onder je dashboard gaat liggen, helemaal intrappen en dan inspuiten, en ook helemaal los laten en dan inspuiten.
paar keer op het pedaal trappen, en dan moet het minder worden.

EHES (0), 14 jaar geleden

Dat heb ik al geprobeerd. Alle stangetjes heb ik al gesmeerd. Zal proberen een foto toe te voegen. Het geluid komt achter het rechthoekige rubber vandaan welke eenvoudig naar achteren is te schuiven. De hefboom verdwijnt in een donker gat , moeilijk te zien dus waar het vet op moet. Zelfs met een zaklamp moeilijk te zien.....[url=http://img8.imageshack.us/my.php?image=i...][img]http://img8.imageshack.us/img8/8337/img3...[/img][/url]

thom3108 (0) PRO, 14 jaar geleden

zou kunnen dat je drukgroep zelf kraakt,
verder zitten daar geen scharnieren meer, die hefboom zit tegen je druklager aan die vervolgens weer tegen jou drukgroep zit.
in jou drukgroep zelf zitten een 20tal drukvingers ( kleine hefboompjes ) die de koppelingsplaat vrijlaten komen of vast zetten.

die kan gaan piepen

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Komt wel vaker voor dat het scharnierpunt in de bak kraakt om dit te verhelpen moet de bak los om het scharnierpunt goed in te smeren want zo komen je er eigenlijk net niet bij of het is voor even weg.

EHES (0), 14 jaar geleden

Dank jullie wel voor de reacties. Probleem is inmiddels opgelost! Als je heel goed kijkt zie je daar binnen inderdaad een scharnierpunt en wat dieper een soort glijbus. Beide ingevet door een dun en lang verfkwastje te gebruiken. Kraak is geheel verdwenen! Of dit een langdurige oplossing is zal de praktijk uitwijzen….

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.