Nissan Primera: handrem bijstellen

Bouwjaar: 1999

goeiemorgen,
ik had even een vraag, mijn handremhandel moet ik helemaal omhoog trekken (tot het einde) voor de rem er daadwerkelijk op staat. nu weet ik dat er onder de rem (in de auto) een boutje met draadeind zit, waar ik de handrem kan bijstellen. maar tot hoever kan ik deze indraaien om de rem bij te stellen? en is dit de juiste manier? of moet ik bij de remmen zelf iets verstellen?

verder had ik de vraag of ik de autoradio die er in zit gewoon kan omwisselen voor een andere, of moet ik hiervoor het een en ander "ompolen"?

alvast bedankt

nissan primera station

Geplaatst door nissan primera station (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij is dat de afstelling voor eerste montage. Kijk onder de wagen welke rem (achter) de grootste slag maakt.( de hefboom) ! De handrem is normaal zelfstellend , dus als die niet stelt is vervangen een optie. Succes.

wiemer (0), 12 jaar geleden

Ik snap Hr. Punt, omdat ik die achterste schijfremklauw in handen heb gehad, vanwege stroevigheid en wisselen remblokken.
(Nissan Primera 2001, met schijfremmen type 1)

Met trommelremmen weet ik niet hoe het gaat, mar ook daar zou automatisch gesteld moeten worden, en dat kan ook fout gaan natuurlijk.
Of, remschoenen op, stelmech out of range?

Hij stelt inderdaad vanbinnen in de remklauw! Hoe die dat doet is me een raadsel, maar dat deed ie bij mij prima.
Om hem terug te stellen (nieuwe, dus dikkere blokken), moest ik de remzuiger draaien met een tangetje. rechtsom gaat ie naar binnen.
Dus....als je gevonden hebt welke achterrem niet vanzelf stelt: punttang en linksom draaien. (kan beetje moeilijk gaan, hangt ervan af in hoeverre de zuiger vastgerot is dus)
Of echt repareren natuurlijk.
Gelukkig had ik plaatjes (wplhandboek)

Wiemer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.