Nissan Patrol 1991: koppeling komt niet goed vrij

Bouwjaar: 1991

na het vervangen van kopp. cil ivm lekkagge komt de koppeling niet meer vrij ?? alles lijkt goed te zijn goed ontlucht etc, wie heeft dit weleens bij de hand gehad ?

HM

Geplaatst door HM PRO , lid sinds 20 jaar geleden

5 Reacties

arne650 PRO, 18 jaar geleden

leiding(slang) ook vervangen of hoofd kopp cilinder is ook kapot, kan door het ontluchten komen (vuile remolie wordt vv door verse)

Roy10511 PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk de andere cil ook kapot! Maar weet je zeker dat je hem goed hebt ontlucht?? Tip; even onder bij versnellingsbak de ontluchtingsnippel losdraaien en hier dan een slangetje opdoen en hieraan het bekende oliespuitje en dan gewoon terugpompen met remolie totdat je het reservoir vol ziet lopen!!

succes.

vellinga PRO, 18 jaar geleden

Hallo,dit probleem hebben wij pas ook gehad in onze werkplaats.

Controleer eerst of beide cylinders goed druk houdenAls dit het geval is en de koppeling komt nog niet goed vrij ,is waarschijnlijk de werkslag te klein waardoor de koppeling niet goed vrijkomt.Je kunt de slag stellen onder het koppelingspedaal

d.m.v. de stift die onder het pedaal zit.Hierop zit een contramoer die je losdraaid,dan kun je de stift stellen,draai hieraan ,waardoor je merkt dat de vrije slag kleiner wordt.

Als het goed is komt de koppeling weer vrij,Succes,Jan.

HM PRO, 18 jaar geleden

INDERDAAD DE SLAG IS AF TE STELLEN EN PROBLEEM IS DUS VERHOLPEN BEDANKT VOOR DE REACTIES

tecna PRO, 18 jaar geleden

als ik me goed kan herinneren zit er aan de rechterkant bij de veerpoot in de motorruimte ook nog een ontluchtingsnippel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.