Nissan micra 1.0 automaat: micra automaat, gemiddeld benzineverbruik?

Bouwjaar: 1987

Hoi, ik heb een micra uit 87.
het is een automaat en ik rij dagelijks 12 km ( 6 heen en 6 terug)naar mijn werk.
ik vind dat hij zuipt,ongeveer 1 op 9.
is dit normaal of te hoog?
ik trap er niet echt mee, heb de bougies, luchtfilter , rotor,verdelerkap vervangen, kleppen afgesteld ( 25 in, 30 uit),maar blijft 1 op 9 lopen, mijn vraag is is dit normaal voor stadsverkeer, of kan er nog iets aan gedaan worden???

ps heb alleen de condensator van de onsteking niet vervangen, kan dit er mee te maken hebben?? hij start overigens perfect..

dupl-u-17569-5dd1489ca161a+horror

Geplaatst door dupl-u-17569-5dd1489ca161a+horror (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb ff voor je in de boekjes gekeken en kon nog een Micra 1.0 GL vinden, Het is wel een wel handgeschakeld maar deze heeft een verbruik van 1:16,9 in de stad volgens het boek... 1:23,8 met 90km/h en 1:16,4 bij 120km/h.

Een dichte luchtfilter en hangen blijvende (automatische) choke dragen wel bij aan een hoge verbruik, de condesor niet, de ontsteking is verder goed want hij loopt/ start immers goed.

Met die 6km is de auto natuurlijk nog maar net warm dus misschien net van de choke af... op korte stukjes is een auto altijd erg onzuinig, dus ik zou het ook es meten op langere afstanden.

dupl-u-17569-5dd1489ca161a+horror (0), 19 jaar geleden

volgens mij werkt de choke prima..als het erg koud is loopt hij wat harder stationair maar is er met 1 km wel weer van af.
Luchtfilter heb ik reeds vervangen.Hij is na ongeveer 2 km warm,volgens de temp meter.
overigens vindt ik hem wel traag,maar ja het blijft een 1.0 liter.
heb ook iets gelezen over het vacuum vervroegings potje op de onsteking..kan dit een oorzaak hebben?

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is maar 1 liter maar als hij erg traag is, staat misschien de ontsteking niet goed. Een ontsteking met puntjes wil wel eens verlopen als het nokje harder slijt dan de puntjes. Controleer eigenlijk de hele Delco: puntjes, vervroegingsgewichtjes en de vacuumvervroeging moeten goed werken.
Succes,
Paul

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

hang er eens een viergaster aan dan kun je zien of de verbranding goed is

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de onsteking goed is, is het misschien eens raadzaam om een een langere stukken te rijden en de motor een goed op temperatuur te laten komen. Wat de temp.meter aan geeft geeft niet aan of de hele motor goed warm is. Ik heb zelf dan een micra van 1993 (ook automaat 1.0 alleen de 16v) en 1 op 9 rijd die van mij op lange stukken bij een snelheid van 140. anders rij ik er ongeveer 1 op 14 a 15 mee.
Ik raad je de volgende dingen dus op een rij aan:
Controleer je onsteking goed. (met name de bougiekabels en contactpunten)
Laat de auto eens een stuk op de snelweg hard draaien om hem eens goed warm te laten worden.
En om te kijken of die wel of niet zuipt zou je eens rustig moeten rijden en niet harde dan 90 a 100 moeten rijden. (Het is bekend namelijk dat een 1 liter boven de 90 begint te zuipen) en automaat is altijd een stuk onzuiniger dan een handgeschakelde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.