Nissan 0: nissan primera 2003

Brandstof: LPG, Motorcode: 18 16v

onlangs had ik problemen met de motor hij liep op drie cylinders constateerde dat de eeste cylinder geen compressie meer had heb toen de cylinderkop gedemonteerd . de oorzaak was inderdaad een verbrande klep . heb de kop laten repareren kleppen en zittingen plus vlakken toen weer teruggemonteerd . nu heb ik het probleem dat hij niet meer starten wil , hij vonkt niet . heb beide sensoren al vervangen krukas en nokkenas , maar nog steeds niks , alle aansluitingen gechekt en massa aansluitingen ook goed , geeft op de kts 200 kast geen foutcodes aan . wat hij wel aangeeft is de motorregeling, maar wat precies weet ik niet iemand suggesties ? gr fah

fah

Geplaatst door fah (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Weet je zeker dat het inlaatnokkenastandwiel correct geplaatst is t.o.v de ketting???? Daar is een procedure voor vanwege de variabele verstelling. Ik ben er zelf ook eens mee de mist in gegaan en toen stond het 1 tand verkeerd.

En de voeding en massa van de sensor al gecontroleerd????

Ton

fah (0) PRO, 14 jaar geleden

he ton ik heb het al gevonden het was een draadbreuk van de nokkenassenor kwam er toevallig achter met nachekken van de aansluitingen , dus hij doet het weer , maar ik heb nog wel een vraag weet jij misschien ook of je een onderblok van een nissan primera 1,8 16v van bj 2000 type wp11 motrcode qg18 ook in dit type auto kan zetten. dit is een p12 maar wel met de zelfde motorcode de onder blokken zijn nl precies hetzelfde alleen vraag ik mij af of de opnemer vande krukas ook op hetzelfde punt zit . of zit daar toch verschil in .

fah (0) PRO, 14 jaar geleden

he ton ik heb het al gevonden het was een draadbreuk bij de nokkenas sensor , dus hij loopt weer ik kwam er toevallig achter bij het nachekken van de aansluitingen , maar nu heb ik nog een vraag ik heb nog een goed onderblok liggen van een nissan primera van 2001 dit is het type wp11 maar wel een 1,8 16v motorcode qg18 . past dit onderblok ook in deze auto nl type p12 , de onderblokken van beide motoren zijn exact gelijk incl krukassensor en positie . maar zitten de opnemers ook op hetzelfde punt . of is dit toch weer anders wie weet dat . gr fah

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 0 of stel zelf een nieuwe vraag.