Nissan Micra: Raar gedrag in de elektronica

Bouwjaar: 2003

Hallo allemaal,

Sinds een paar dagen doet mijn micraatje gek. De kofferbak schakelt namelijk uit zichtzelf open. Het gebeurt redelijk random, soms gebeurt er even niks, soms hoor je een of meerdere keren achter elkaar het slot schakelen. Dit gebeurt alleen als er met de sleutel contact is gemaakt, niet als de auto 'uit' is.
Toen had ik bedacht: als ik nou met de centrale vergrendeling alles afsluit kan de kofferbak ook niet meer open schakelen. Dat werkte, maar in plaats van dat de kofferbak schakelde ging nu het lampenalarm af, op dezelfde manier als eerst de kofferbak ging. Dus sporadische piepjes afgewisseld met langdurige piepen etc. Met de centrale vergrendelingsknop in de auto kon ik 'wisselen' tussen de twee. Auto op slot, gepiep, auto van slot, open kofferbak.

Ik heb dit weekend tijd om eens even wat dieper er in te duiken, maar ik weet nog niet direct waar ik moet beginnen met zoeken naar het probleem. Hebben jullie tips of komt je dit bekend voor?

trumpimar

Geplaatst door trumpimar (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Controleer de bedrading eens in de doorvoer tussen klep en carrosserie , misschien een draadbreuk.

Shadowranger (0), 10 jaar geleden

Of vocht/ corrosie in electrische schakelaar op de achterklep. Heb ik ook meegemaakt bij de Micra uit 2005 van mijn vrouw. Is een modificatie op geweest i.v.m. inkruipen van vocht in de schakelaar. Enige remedie is vervangen dus.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik sluit me bij mijn voorganger aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.