Nissan Vanette: rubbers van achterbladveren vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3

Goede dag mede monteurs,
Bij mijn Nissan Vanette zijn mijn rubbers versleten van de bladveren.Dit zijn de ronde rubbers van het bovenste blad aan de uiteinden waar het pakket in hangt, (dus niet de tussen rubbers.)
Is dit moeilijk te vervangen en hoe is de volgorde.?
Heb ik speciaal gereedschap nodig?

Alvast bedankt

lieshout

Geplaatst door lieshout (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Was het APK afkeur? Je hebt wel een pers nodig of een hele flinke bankschroef . Kant voor kant er onderuit halen en zorg dat je de anker-bouten heel houdt. Ontroest wel het pasgat en gebruik bandenvet. Succes.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Het enigste wat je nodig hebt is een goede krik om de wagen zo hoog te zetten dat de spanning van de veren af is. Dan draai je me sleutel 17 de 2 moeren van de veerschommelstrip los. Als je de strip verwijderd en de auto staat precies hoog genoeg dan kan de veerschommel er nagenoeg zonder kracht uit. Je zal daarvoor een hamer of een wringijzer moeten gebruiken. Dan kan je de rubbers uit het oog van de veer halen en uit de chassisbalk. De nieuwe erin drukken en de schommel weer monteren. Plaatje ervoor en de moeren aandraaien. Aan de linkerkant heb je wel wat last van de uitlaat.

Ton

lieshout (0), 14 jaar geleden

bedankt voor de informatie , ik ga hiermee aan de gang. moet lukken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.