Nissan Primera: Steek uitrekenen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Kan iemand mij vertellen hoe je de steek van velgen berekent? Ik ben in het bezit van een Primera P10 1.6 uit 1996 (invitation) In verband met beschadiging van het lichtmetaal wil ik graag andere kopen. Aangezien er op het internet tal van advertenties staan, is het makkelijk om te weten waar ik naar moet zoeken.

Alvast en vriendelijke groet

Chris

Grandmasta_C

Geplaatst door Grandmasta_C (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

De steek van een wiel heeft betrekking op de bevestiging. De steek wordt omschreven met 2 cijfers: het aantal boutgaten en de diameter van de denkbeeldige cirkel die door het hart van de boutgaten getrokken kan worden. Een steek van 4x100 betekent dus dat de velg 4 boutgaten heeft met een steekcirkel van 100 mm. Bij velgen met 4 boutgaten is het meten van de steekcirkel eenvoudig omdat de boutgaten loodrecht op elkaar staan. Je kunt dan een liniaal pakken en van hart tot hart meten. Bij velgen met 5 boutgaten wordt het meten wat lastiger. Je zult dan een denkbeeldige cirkel moeten tekenen, zoals in de tekening hieronder.


[url=http://imageshack.us][img]http://img82.imageshack.us/img82/4162/st...[/img][/url]

paul,

Grandmasta_C (0), 17 jaar geleden

Perfecte uitleg!!

Hartelijk bedankt.

Mvg

Chris

patje kadettje (0), 17 jaar geleden

steek van een Primera P10 is 4x114.3

Groetjes Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.