Opel Omega: Airbag controlelampje

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Na de vorige APK keuring, heb ik na een week per ongeluk met mijn grote voeten de plaat onder de zekeringen kast vandaan geschopt. Ik heb hem weer terug gehangen. In 1999 heb ik door de mannen van een zeer bekende garage een trekhaak laten monteren met als gevolg dat nadien mijn benzine en mijn gasmeter niet meer werkten. NA reclame en het bos ingestuurd te zijn heb ik jaren met de dagteller gewerkt, gaat ook en de boel laten rusten. Tot ik er achter kwam dat de garage twee draadjes verkeerd had aangesloten. Sindsdien werken mijn meters weer. Alleen het controle lichtje van de airbag brand constant.
Ik heb al in mijn zekeringen kast gekeken en onder de losgeschopte plaat, maar ik kan niets vinden op wat gammele draden van de gasinstallatie na. Nu is het niet de prettigste houding die je moet aannemen om dar te werken en ik vraag me af hoe de boel in elkaar steekt. Kan ik bijvoorbeeld het lampje eruitdraaien voor de nieuwe APK. Zo wordt ie iig afgekeurd.Het lichtje gaat even uit als je het contact aanzet en blijft daarna constant branden.

eploeg

Geplaatst door eploeg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

richard9681 (0), 17 jaar geleden

Als het lampje brand zit er een foutcode in de airbag, gewoon even uit laten lezen en het probleem verhelpen.
Toch wel fijn als de airbag het doet als het nodig is, maar volgens mij wordt hij niet afgekeurd op het airbag lampje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.