Opel Astra: Astra F 1.6i GT '93 start SOMS niet,maar met aanduwen start hij

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Dit is mijn probleem:

Mijn astra start zo goed als altijd, maar soms niet. de startmotor draait dan wel en hij draait de motor goed rond (net zo snel als wanneer hij wel start), en de accu houdt het gewoon 20-30x starten vol. Als ik hem aanduw start hij altijd direct.

Het probleem doet zich willekeurig voor, maakt niet uit wat voor weer of hoe koud het is. Als de auto koud is start hij altijd. Als hij niet elektrisch wil starten, en je wacht ongeveer 45minuten (tot hij weer "koud" is neem ik aan) dan doet hij het weer in 1x. Als je hebt gereden en je zet de motor uit, dan start hij weer direct, maar als je dan 10 minuten wacht niet meer.

Twee weken geleden heeft de auto 1 week probleemloos iedere keer gestart, toen dacht ik dat het over was, maar het is dus weer teruggekomen


- Dynamo is vernieuwd
- Startmotor is goed
- Bezinetoevoer is ook goed

Wie heeft er enig idee wat het kan zijn?

m.jd86

Geplaatst door m.jd86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Dennis Astra (0), 17 jaar geleden

probeer eens in een anderre versnelling testarten of in de achteruit een kennis van mij heefd dit ook gehad bij een micra starterkrans ook gecontroleerd?

m.jd86 (0), 17 jaar geleden

Hij staat altijd in zn vrij als ik hem elektrisch start (of soms in ze 1) Aanduwen lukt altijd drect in 1e, 2e en achteruit. Hij draait de motor altijd goed rond dus lijkt me niet dat het de starterkrans is.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het startblokje achter het contactslot zou nog 'n mogelijkheid kunnen zijn. Deze willen nog wel eens gammel worden. En anders wordt het meten, maar dan wel op het moment dat de auto weigert. Komt er dan stroom op de ontsteking? Werkt dan de benzineinjector? Komt er vonk?

Gr.

ronald26 (0), 17 jaar geleden

starterkrans kan los raken van vliegwiel zelf al eens meegemaakt .

Hans4040 (315) PRO, 17 jaar geleden

De mug en de oliefant.
Petje57 heeft gelijk :
Dit ligt gewoon aan je contactslot.
het contactblokje achterop het contactslot vervangen.

mvg,
Hans.

m.jd86 (0), 17 jaar geleden

Okee ik zal er naar kijken. Maar dat blokje wordt niet warm oid toch? dus dat zou dan geen verklaring kunnen zijn waarom hij na het uitzetten wel start als je hem direct weer start, niet meer start als je 10min hebt gewacht, en dan 45 min later wel weer start?

Of heb ik er nou helemaal geen verstand van ???

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Die kunnen knap warm worden. Soms stinken ze echt naar verbrand plastic.

Gr.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Maak ook maar eens de aansluitingen van de massakabel schoon die aan de versnellingbak zit.
Door een slechte massa draait de startmotor ook minder snel rond .

Hans

m.jd86 (0), 17 jaar geleden

Okee ik ga in ieder geval naar de massakabeld kijken, en als hij weer een keer niet start zal ik contactblokje etc. nalopen of ze naar behoren werken. auto geeft sinds ik begonnen ben met posten geen problemen meer, en met een beetje geluk blijft dat zo.

Zodra ik meer weet post ik het

Matthijs

m.jd86 (0), 17 jaar geleden

Ik heb geen startproblemen meer, maar nu is wel me dynamo wéér kapot... 2weken geleden nog laten vervangen(weliswaar door eentje van sloop maar hij zag er nog goed uit) Is er misschien iets van een kortsluiting of een ander probleem ergens waardoor hij wéér kapot is gegaan? hij geeft iig nog maar 6volt af.


Matthijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.