Opel Corsa: auto rookt heel erg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4-16v

hallo

mijn opel corsa,deed de hele week al wat vreemd bij het starten,hij sloeg wel eens af en soms was het of hij op 3 cilinders liep,als hij warm werd was het weg.toen zei iemand dat ik eens injectie reiniger van wynn,s bij de benzine moest doen dus dat heb ik gehaald bij halfords..maar zonder resultaat, gister wilde ik starten en toen deed hij het niet,als de sleutel omdraaide gingen de lampjes uit in het dashboard,eenmaal de auto aangeduwd deed hij het weer, wel ging onder het rijden de temperatuur meter erg hoog over de 100-110 maar niet in het rode gedeelte.toen thuis de nieuwe accu erin en wilde hij weer niet starten,ook niet met accu kabels en een andere auto..wel 10-15 keer geprobeerd en je hoorde alleen een klik dat hij wilde maar de startmoter ging niet rond....toen zei mijn zwager dat ik m in de tweede versnelling een duw moest geven zodat de startmotor dan in ander positie komt te staan,en daarna starte hij maar met enorme rook uit de uitlaat...komt dat doordat ik zovaak heb proberen te starten of wat zou dat kunnen zijn?? ik heb m nu bij de garage staan en vanmorgen weer geprobeerd maar eerst rookte hij niet en na een tweede keer starten begon het roken weer,maar het was gewoon witte rook maar wel heel veel......de auto maakt verder geen lawaai en rijd eigenlijk gewoon zoals normaal,ik ben er niet ver mee geweest omdat ik dacht dat ik misschien meer kapot zou gaan

richard29

Geplaatst door richard29 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

iwan.m (0), 14 jaar geleden

beste Richard ,

de witte rook kan duiden op een lekke koppakking.
dit kan de oorzaak zijn van niet goed willen starten
van de motor.

groet , Iwan

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Jep. Reken maar op een lekke koppakking. Alle aanwijzingen duiden daar op.
Wit= water. Te weinig koelwater = (te) hoge temperatuur en "klik" is waarschijnlijk waterslag geweest.
Nadien wordt de uitlaat warm en vormt dan stoom van het koelwater in de uitlaat.

Gr.

richard29 (0), 14 jaar geleden

oke ik heb geen verstand van auto,s maar ik heb nergens koelvloeistof gevonden onder de auto en dat ding waar het in zit zit gewoon half vol,moet er dan niks onder de auto liggen of dat de motor nat word en begint te roken? dat heb ik bij een vorige auto wel eens gehad,dat de vloeistof onder de motorkap spoot tijdens het rijden waardoor de rook,tussen de klep uit kwam,maar nu alleen uit de uitlaat.
maar is dat wel te repareren dan?? mijn auto is verder netjes en heeft pas 103000 gelopen,niet heel veel voor die leeftijd...dus dat rare starten en net lijkt of hij op een cylinder minder loopt komt omdat er dat lucht bij komt of zo??
waarom gebeuren dit soort dingen op zaterdag avond,dat je nergens meer heen kan!!!!!!!!!!

richard29 (0), 14 jaar geleden

[quote=Petje57]Jep. Reken maar op een lekke koppakking. Alle aanwijzingen duiden daar op.
Wit= water. Te weinig koelwater = (te) hoge temperatuur en "klik" is waarschijnlijk waterslag geweest.
Nadien wordt de uitlaat warm en vormt dan stoom van het koelwater in de uitlaat.

Gr.[/quote]
het stinkt ook uit de uitlaat,niet wat er normaal uitkomt .en als ik hem uitzet rookt de uitlaat nog even na,ik heb de auto niet in het rode deel gereden,dus erg heet zal het niet geworden zijn. maar het kan dus dat hij daarom niet starten wil en soms wel,ene keer geen startmotor die je hoort alleen een klik en de andere keer wel maar niet aanslaan of met veel moeite en vandaag sloeg hij zonder moeite aan,beetje wisselvallig wat hij doet...maar dat stotterige rijden is dus normaal bij dat probleem,ja nu ik na ga hoorde ik laatst ook steeds bij koude start,net of je een kopje water in de gootsteen gooit een beetje slurpend geluid,is een kopppaking en die rokende toestand te verhelpen?? mijn auto heeft 103.000 gelopen,niet heel veel voor de leeftijd,en altijd optijd een grote en kleine beurt,dus verder wel in goede conditie. heb zelf de accu vervangen omdat die nog origineel was van 1998 dus dacht voor dat daar de oorzaak zit van het niet starten,die had toch geen jaar meer gedaan,geloof dat dat best oud is voor een accu.

bedankt voor u reactie

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Koppakking lek, komt (TE) veel voor bij deze motoren. ik ben ook al aan de beurt geweest met mijn 1.6 16V (Zelfde basis)

Willem

richard29 (0), 14 jaar geleden

beste willem inderdaad de koppakking is lek ,dat hebben ze gister bekeken bij de garage waar ik m neergzet heb, maar wat schandalig veel geld vragen ze daar voor het komt op zo,n 1200 euro en dat is dan incl olie koelvloeistof,distributie riem,waterpomp kopbouten en wat er verder nog bij komt kijken, ik heb nu via mijn zwager iemand die het in de avond uurtjes wil doen en die doet het voor de helft en ook met de zelfde onderdelen,maar ja zonder btw en minder uurloon als bij een garage...die jongen werkt voor de kwikfit en heeft daarvoor in garage,s gewerkt,dus dat is wel beter dan 1200 euro..ik weet wel dat het bij een 8 kleppen motor een stuk minder was heb toen rond de 3-4 honderd een keer betaald,maar dit heeft met 16 kleppen te maken zeggen ze,ik had ook bij een andere garage gevraagd en die zei ook 1000-1200 ong licht ook aan of de kop afgevlakt moet worden....ik hoop dat de jouwe het weer doet en hopelijk de mijne ook gauw weer...ps maar kun je hier zelf iets aan doen dat het kapot gaat? ik heb nooit koelvloeistof onder de auto gevonden want heb een garage dus dan had ik het meteen gezien..

groetjes richard[quote=Willem12089]Koppakking lek, komt (TE) veel voor bij deze motoren. ik ben ook al aan de beurt geweest met mijn 1.6 16V (Zelfde basis)

Willem[/quote]

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Verwijderen en monteren zal een uurtje of 5 / 6 in beslag nemen.

Gr Stefan

kleijn (0), 14 jaar geleden

even winkelen bij div garage.s moet wel iets goed koper kunnen
hoewel heteren maar een klein dorpje is
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.