Opel Astra: bye bye airco

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

Dag allemaal, bij de laatste iets hogere buitentemperaturen zette ik mijn airco even aan. Resultaat: niets, geen gekoelde lucht. Heb ondertussen gemerkt dat bij het inschakelen van de airco de compressor niet gaat meedraaien. Ik neem aan dat een eenvoudige mogelijke oorzaak is dat de electromagnetische koppeling die de compressor doet meedraaien de geest heeft gegeven (weet iemand wat zoiets laten herstellen ongeveer kost want ik hoor steeds maar dar aircoherstellingen stevig duur zijn). Weet iemand of er ook andere mogelijke oorzaken zijn waardoor bijvoorbeeld het inschakelen van de compressor door een of andere veiligheid wordt verhinderd? (Nog geen jaar geleden is gas bijgevuld en alle zekeringen die in de handleiding "airco" vermelden zijn OK - Astra 1.7 DTI 2002 / automatische airco). Bedankt aan allen

Paul(B)

Geplaatst door Paul(B) (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

een aircosysteem heeft spelregels
je moet minstens een keer per maand de airco gebruiken anders gaan de afdichtingen lekkage vertonen
waardoor de druk te laag wordt en airco niet meer functioneert
dit staat ook in instructieboekje vermeldt
die elektromagnetischekoppelingen zijn eenvoudig te testen

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit kan idd. meerdere oorzaken hebben. Bij de astra G is het een bekend euvel dat de condensor (die zit voor de radiateur) wil gaan lekken.. Ik zou adviseren om hem bij een specialist (dit kunnen de meeste garages ook) je systeem te laten checken..

primera p11 (0), 16 jaar geleden

ik denk ook dat het systeem leeg is.

Feejai (0), 16 jaar geleden

Ik denk eerder een airco koppeling die het begeven heeft. Hoe ik het zo lees hoe paul(B) verteldt, Heb ik het zelfde kwaaltje gehad.

Daarbij heb ik ook airco op lekkage getest. Dat was gelukkig waterdicht. En even met de multiemeter bij de airco compressor stekker getest of het wel genoeg volatge/ampere aanduidt. Dat bleek dus ook allemaal goed te zijn.

Uit eindelijk bleek dus de airco koppeling die niet meer deed. Vervangen en hij doet het weer.

En idd, eens in de maand is het verstandig je airco aan te doen, ik doe het meest 1 x per week sinds de probleem kwam. Maar hoevaak je de airco aan wilt doen hangt van de persoon af.

Veel succes Paul(B) .

Groeten Feejai

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.