Opel Astra: sterk brommend geluid bij optrekken tussen 1800 en 2000 toeren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti 100 pk

Beste lezer,

Ik heb sinds kort een opel astra H station met de 1.7 cdti 100 pk. (bj 11-2004)

Deze auto maakt bij het optrekken een diep brommend, bijna resonerend, geluid in het toerengebied tussen de +/- 1800 en 2000 toeren. Je hoort het vooral bij het iets dieper indrukken van het gaspedaal. Het speelt met name in de 3, 4 en 5e versnelling. Kom je van een lager toerental, pak em beet vanaf 1200 toeren in bijvoorbeeld de 3, en je geeft gas, dan trekt de motor mooi stil en soepel door tot de 1800 toeren. Daar krijg je die brom waarna het bij 2000 toeren weer verdwijnt. Er is geen merkbaar prestatieverlies in dit gebied te voelen. De brom onderscheid zich duidelijk van het "normale optrek geluid".

Mijn zwager heeft exact de zelfde motorisatie en bouwjaar astra en hij heeft het ook. Is dit een bekend probleem bij deze motor? zo ja, wat kan hiervan de oorzaak zijn.

Alvast vriendelijk dank voor de antwoorden!

Mvg. Gert Jan

gjterluin

Geplaatst door gjterluin (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

lijkt wel of je uitlaat ergens tegen aan ligt te rommelen of een kapotte motorsteun

gjterluin (0), 16 jaar geleden

Kan dit ook te maken hebben met het feit dat de turbo er op dit punt erbij komt, en daardoor de computer even één en ander moet bijsturen waardoor de motor dan tijdelijk even wat meer trilt? ofwel, het hoort er gewoon bij?

Het is niet echt een gerammel, meer een brom alsof de motor het even erg zwaar heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.