Opel Astra: Cruise control??

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal:

Ben vandaag bezig geweest met het inbouwen van cruise control. Hoorde namelijk van enkele mensen dat het inbouwen heel eenvoudig is in mijn auto (astra-g 2.0Dtl), mits er een klein stekkertje onder het kapje van de richtingaanwijzer als voorbereiding zit. Ik zou alleen de richtingaanwijzer-schakelaar moeten vervangen en aan moeten sluiten op het kleine stekkertje wat onder het kapje achter het stuur verborgen zit. Dus ik heb vanmidaag een schakelaar gehaald mét cruise-control bediening bij de sloop. Dit heb ik vanavond ingebouwd maar wat blijkt: totaal geen reactie als ik de knoppen bedien! Hoe is dit mogelijk? Heb tot nu toe alle snelheden geprobeerd (boven de 30k/m p/u) maar er gebeurd niks als ik de knoppen bedien. Nu heb ik wat rondgekeken op deze site en blijkt dat de kabels wanneer deze aanwezig zijn aan de binnenkant van de auto achter het stuur, niet perse helemaal door hoeven te lopen naar het Motor-management. Waarschijnlijk is dat bij mij nu het geval. Of kan het zijn dat ik misschien ergens een relais, zekering of iets dergelijks plaatsen? Nu heb ik op deze site ook iets gelezen over het uit laten lezen en het activeren met tech2, zou dit misschien het probleem kunnen zijn, want ik heb dat namelijk niet laten doen?. Zelf ben ik op elektrisch gebied vrij handig dus wanneer kabels trekken nodig zou zijn, van waar naar waar moet ik dit dan precies doen?

Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen!

Alvast bedankt!

Groeten Bart van de Groes

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 18 jaar geleden

zit er ook een koppelings schakelaar bij ?
je moet de cruise controle laten herkennen aan het motorstuur apparaat dat moet bij de dealer gebeuren.
groetjes ceesie

jospen (0), 18 jaar geleden

Bij mij moest ik een nieuwe draadboom laten trekken voor 150,-,
maar da`s nog drie keer goedkoper dan een ander unioverseel setje. Precies hetzelfde, stekkertje zat er maar verder niets.

suc6

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

Heb het er nu ingezet door de auto uit te laten lezen en zelf een 3-polige kabel te trekken.. Dus schakelaar 25 euro+20 euro voor het uitlezen+ een elektrisch schema. Dus voor 45 euro cruise control! Werkt super!! In ieder geval bedankt!

Groeten Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.