Opel Astra: toerental niet stabiel en kmklok

Bouwjaar: 1998

Toerental zakt af en toe bij warme motor tot 350 en loopt terug op naar 850 en loopt dan mooi rond.Ook schokt de auto als je in zijn 2 met 2500 toeren rijdt.EGR afdoppen?LFR + gassmoorklephuis reinigen?
Ik heb deze auto vandaag gekocht voor mijn vrouw.Een tweede vraag is:het betreft een 1.8xe1 station.De km teller heeft een schaalverdeling tot 200km/h.Ging de km teller in 1998 niet verder dan 200km/h?Ik ken iemand die een 1.6 8v heeft uit 2000 en die km teller gaat tot 220km/h.

rob opel

Geplaatst door rob opel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

heeft met de uitvoering van de auto te maken tot hoever de km teller gaat.

rob opel (0), 18 jaar geleden

Heeft dat met de uitvoering te maken?Ik dacht met het soort motor dat er in ligt.Het is een CDX uitvoering,handgeschakeld.
Ik heb vandaag tevens het smoorklephuis gereinigd.LFR is bij dit type motor niet te reinigen(volgens mij).Heb ook een origineel opel luchtfilter geplaatst en nieuwe bougies erin gezet.Tevens zat er ruim een liter olie teveel in(slechte zaak van de garage,kan de kat.kapot van gaan).Nieuwe olie erop dus,en daadwerkelijk afpeilen en niet blind 4,2 liter erin gooien.Accu klemmen los gegooid en na een uur er weer op.Testrijden:ABS en TC gingen branden.Thuis weer de klemmen los en tegen elkaar gehouden.Testrijden:lampjes uit,maar heel veel toeren stationair.Toen de auto eenmaal warm was begon hij het toerental te regelen en de auto loopt nu heel mooi.
Verder zit op dit type motor een elec.EGR.Deze gaat dus niet via de inlaat maar rechtstreeks in de kop.dus geen blinde pakking erin gedaan.

rob opel (0), 18 jaar geleden

Nog een vraag voor opeltje:Vanaf de kleppendeksel loopt er een vacuumslangetje naar het smoorklephuis,en dan bedoel ik de aansluiting onder de smoorklep.Deze zat behoorlijk dicht en heb ik met een spijkertje open gemaakt.Heb jij ooit het advies gegeven om dit gaatje in het smoorklephuis op te boren naar 3mm,om dichtkoeken tegen te gaan?Als dit zo is dan doe ik dat alsnog.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt..

rob opel (0), 18 jaar geleden

OK,bedankt speedy en opeltje voor jullie reactie.Ik ga het nu meteen uitboren om dichtkoeken tegen te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.