Ik wil in mijn astra G 1.6 SZR bouwjaar 2000 op LPG G3 een andere motor inbouwen in verband met defecte motor (325.000 km gedraaid). Een SZR motor is ook geleverd in een astra F en ook in een Vectra B geloof ik. Kan ik een SZR motor uit een astra F redelijk eenvoudig in mijn astra G bouwen? Zo ja hoe zit dit dan met de motorsteunen e.d.? Of is dit onbegonnen werk?
Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.
ik denk onbegonnen werk omdat de motorruimte van de F en G anders in mekaar zit.
Het zal wel een megauitdaging worden!!!!
Geen enkel probleem. Het blok is hetzelfde. Het zou kunnen dat je de spruitstukken moet omzetten en hier en daar 'n steun, maar voor de rest moet het passen.
Gr.
Ook de motorsteunen hetzelfde, kan het bijna niet geloven maar als jij het zegt
17 jaar
Ik zou er niet aan beginnen, het probleem is dat als je een ongeluk krijgt de wagen niet meer aan de typegoedkeuring voldoet en je dus hele grote problemen kunt verwachten als ze erachter komen dat er een ander type motor in ligt.
Mark: dat is onzin........
Bart: Motorsteunen zou je eventueel over moeten zetten.
Gr.
Nee echt geen onzin, je kunt niet zomaar een andere motor erin leggen enkel eenzelfde type motor, voor de gewone agent zal het niet zo opvallen maar bij een technisch onderzoek (bijvoorbeeld bij een zwaar ongeluk) zal dit er zeker uitkomen, er zijn in het verleden al meer problemen geweest met mensen die in hun auto een veel sterkere motor legde (leuk he streetracing), een typegoedkeuring is er niet voor niks.
Mark
Mark: kijk eens naar de 1e topic van de vraagsteller: hij wil 'n zelfde type motor er inzetten......alleen uit 'n iets ouder model astra! Wat is het probleem nou?
[quote=pe3hmp]Nee echt geen onzin, je kunt niet zomaar een andere motor erin leggen enkel eenzelfde type motor, voor de gewone agent zal het niet zo opvallen maar bij een technisch onderzoek (bijvoorbeeld bij een zwaar ongeluk) zal dit er zeker uitkomen, er zijn in het verleden al meer problemen geweest met mensen die in hun auto een veel sterkere motor legde (leuk he streetracing), een typegoedkeuring is er niet voor niks.
Mark[/quote]
niks aan de hand mark, zelfs het kenteken behoeft niet te worden aangepast. het wordt een ander verhaal indien men een motor plaats met meerdere cilinders bv, van een 4 naar een 6 cilinder, maar dat is hier niet aan de orde.
paul,
OF dat het aantal cilinders gelijk blijft maar het motorvermogen fors groter wordt......
Maar qua puntje TYPEGOEDKEURING heeft hij helemaal gelijk tenzij de motorcode's exact gelijk zijn.
17 jaar
Die zijn exact gelijk: SZR........ Geen enkel probleem dus.
Dan is er geen vuiltje aan de lucht.
Anders wordt het wanneer er bijv. een veel sterkere motor wordt herplaatst met hetzelde aantal cilinders.
Ik spreek dus over MOGELIJKE problemen met de verzekeringsmaatschappij!
Of je hierbij wel of geen geldige APK hebt doet niet ter zake.
17 jaar
Lezen is SOMS ZO MOEILIJK...............
En voor Bart: alles wat er los omheen hangt aan zo'n blok, zoals dynamo, starter, steunen enz. kan allemaal omgezet worden van je eigen motor, mochten bv. de aansluitingen iets anders zijn. Dat is allemaal schroefwerk.
Mocht je besluiten 'n andere motor er in te zetten, vervang meteen de distributie met spanner. waterpomp en thermostaat. Heb je daar de komende 60000 km. geen omkijken meer naar.
Succes.
[quote=Santa]Dan is er geen vuiltje aan de lucht.
Anders wordt het wanneer er bijv. een veel sterkere motor wordt herplaatst met hetzelde aantal cilinders.
Ik spreek dus over MOGELIJKE problemen met de verzekeringsmaatschappij!
Of je hierbij wel of geen geldige APK hebt doet niet ter zake.[/quote]
Inderdaad als het exact dezelfde type motor is dan is er geen vuiltje aan de lucht, ik nog wel eens dat als ze een motor vervangen ze meteen een zwaardere uitvoering plaatsen of een ander type en dan heb je een probleem als ze het controlleren.
Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.
17 jaar