Opel Omega 2.5V6: knopverlichting koplampschakelaar

Bouwjaar: 1995

De knopverlichting van mijn koplampschakelaar doet het niet. Mijn garage zegt dat er geen lampje in die knop zit, dus dat hij niet verlicht kan zijn. Toch zie ik af en toe dat de schakelaar wel verlicht is. Maar meestal doet ie het niet.
Hoe kan ik de schakelaar loshalen? Waarschijnlijk zit er een contactje los, kan ik dat makkelijk repareren of moet ik dan de hele schakelaar vervangen?

Martijn7427

Geplaatst door Martijn7427 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

de schakelaar heeft wel en lampje, maar sommige types zijn niet te vervangen...je verwijderd de schakelaar als volgt..(kan een lastig klusje zijn!)

knopje schakelaar er af halen dmv uittrekken (binnenverlichting aan) en dan via het gaatje in het knopje een pennetje er in drukken...en knop aantrekken. als de knop los is zie je aan de linker en rechterkant 2 metalen lipjes zitten en deze moet je naar elkaar toe trekken (dus richting het asje van de lichtschakelaar) met 2 kleine schroevendraaiertjes en dan de gehele schakelaar unit aantrekken. dan zie ja aan de achterkant een los lampje zitten...

Martijn7427 (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor je gedetailleerde reactie. Dit soort dingen vind je niet in de Vraagbaak. Het is gelukt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.