Opel Astra: Koelingproblemen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hoi,

Ik heb een Opel Astra staan met problemen met de koeling. De temperatuur van het koelwater gaat als hij stationair draait en stilstaat over de 90°. Al rijdende is dat niet zo. Klopt het dat de koelventilator moet opspringen vanaf 90°C, want dit doet hij niet. Als ik de motor stilleg, dan begint het water op te borrelen en loopt het waterbakje over. De cilinderkoppakking is ondertussen vervangen (en die was wel degelijk versleten), maar hij heeft dit nog steeds. Heeft iemand hier ervaring mee, met dit probleem? Ook hoor ik water borrelen wanneer de wagen net gestart is. Weet iemand wat dat kan zijn?

Alvast bedankt!

Frank D

Geplaatst door Frank D (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

omega8258 (0), 17 jaar geleden

je koelventilator moet inderdaad bij ongeveer 90 graden aanslaan, als er niet voldoende rijwind is om te koelen.(bij stationair draaien en file dus)
reden dat de ventilator niet aanslaat kan zijn dat de ventilator motor kapot is, of dat het thermocontact dat de ventilator aanstuurt kapot is. Het kan ook ergens een slechte elektrische verbinding zijn.
Koelings problemen kunnen nog veel meer oorzaken hebben maar aangezien je schrijft dat de koelventilator niet aanslaat verdenk ik persoonlijk het thermocontact. Kan je eenvoudig testen voor je gaat verder zoeken.

Mokummer (0), 17 jaar geleden

Je hebt idd kans dat je fan kapot is..of de sensor die de fan aanstuurt...
je fan kan je testen door even 2 draden op de stekker te zetten van de + en - van de accu af..die moet dan gaan draaien..
is dit het geval dan ligt het aan de temp.sensor...
die stuurt je fan een singaal dat hij moet gaan draaien als de juiste temp is bereikt..
kweet zo niet uit mijn hoofd hoe hoog de temp moet zijn voor activering..

wordt je radiateur wel van boven tot onder warm??
door dat borrelen denk ik dat het ook nog kan zijn dat je thermostaat niet opend..dan werkt de regeling om de fan aan te sturen natuurlijk ook niet..


Remy

arjankempeneers (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij vervangen koppakking altijd thermostaat vervangen, vooral bij deze motoren. Je kan er dan makkelijk bij en kosten ca. 15 EURO. Je zegt water opborrelen. Als je het tankje opendraait komt er bij warme motor altijd water naar buiten bij deze Opels. Ik heb zelf een Astra F 1600 16V en daar slaat de ventilator pas tegen de 100 graden in. Is al van nieuws af aan.

Frank D (0), 17 jaar geleden

Bedankt allemaal, het probleem is opgelost. Er was eigenlijk geen probleem meer na het vervangen van de koppakking. Ik heb enkele gegevens weten te vinden. De thermostaat gaat pas vanaf 92°C open, de fan begint pas op 100°C te draaien en als je de dop van het watertankje er op laat loopt die ook niet meer over. Dat overlopen deed die wel met de dop erop toen de koppakking nog niet vervangen was. Nu werkt alles zoals het hoort. Het borrelen is weg. Ik heb dat na de vervanging van de koppakking nog maar 1 keer gehoord, daarna niet meer.
Bedankt voor de tips en tot een volgende keer misschien.
Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.