Opel Astra: Koelvloeistoftank leeg, bijvullen maar raakt weer leeg! Lekkage.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Hoi, Ik heb ook een vraagje....... mijn kachel wordt niet meer warm in de auto en nou bleek vandaag dat de koelvloeistoftank helemaal leeg was :O( Dus ik ijverig 2 flessen kopen en dacht dat daarmee het probleem opgelost was maar nadat ik 2 flessen erin gedaan had, en ik even had warmgedraaid (kwam wel wat warme lucht uit eindelijk), bleek de tank weer leeg te zijn.

Ik hoorde luchtbellen toen ik de vloeistof erin deed trouwens en er was geen plas onder de auto van die 2 flessen dus waar is die vloeistof heengegaan? Moet ik er nog meer indoen omdat het zo leeg was dat de vloeistof meer onder de tank zit?

Of een gevalletje lekke tank? Ik baal er enorm van want ik ben erg afhankelijk van de auto voor mijn werk. Hij gaat vrijdag naar de apk en dan moet ik dat ook aangeven maar ik moet ma t/m do werken en vraag me af of ik er nog wel mee kan rijden. Wil niet dat de motor kapot gaat.

En nee ik ben een alleenstaande mamsie en kan niet even een andere auto kopen, ben aan het sparen voor een andere zodat ik rond de zomer kan kijken maar nu red ik dat nog even niet.


Wat kan het zijn en moet ik eerder naar de garage?

Gr. Sunflower

sunflower71

Geplaatst door sunflower71 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik007 (0), 16 jaar geleden

ik zou hier zo snel mogelijk naar laten kijken
als de kachel niet meer warm wordt zit er waarschijnlijk veel te weinig koel vloeistof in de radiator
deze moet vol zitten en het tankje moet op max staan
mischien is er een slang lek of zo

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk een lek in het koelsysteem, en meer als de 2 liter koelvloeistof al weg, dus meer bijvullen en zien met warme motor of je visueel ook een lek ziet, radiator/slangen etc.
Is dat niet zo, en verdwijnt je vloeistof nog steeds is er in het blok wat loos, losse koppakking o.i.d.

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk waterpomp lek.

Laat het koelsysteem onder druk zetten bij een garage.

dan kunnen ze het lek opsporen.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.