Opel Astra: servostuur weg ... en vanalles

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

beetje verwarrend probleem, wie kan er een touw aan vastknopen. Gisteren vertrek ik, er is gedurende enkele kilometers een dof, zeurend bijgeluid, wanneer ik onder de motorkap kijk lijkt het geluid te komen van "achter" de motor, tussen de motor en de cabine, daar zit de injectiepomp denk ik, en het servostuur. Ik dacht ook iets licht verbrand te ruiken maar ??? Ik wil direct naar de garage rijden maar een beetje verder is geluid weg en alles in orde. Dus niet naar de garage. Nog meerdere trajecten gedaan. Vanmorgen blijkt de batterij plots leeg. Ze geeft maar 6 à 7 volt en de batterijlader zet zich constant in viligheid en dan weer aan. Stuk dus denk ik. Ga nieuwe batterij halen (amaai dat is duur geworden), starten zonder problemen .... maar het servostuur blijkt nu weer niet te werken ... en een twintigtal seconden na starten gaat het verklikkerlichtje van de batterij aan .... wat is dat allemaal .......

Paul(B)

Geplaatst door Paul(B) (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

laat de dynamo maar eens testen waarschijnlijk is deze overleden (kan je ook zelf door met lopende motor de spanning op de accupolen te meten moet ongeveer 13,5 a 14,5 volt zijn )
de stuurbekrachtigingspomp werkt alleen waneer hij een laadsignaal van de dynamo krijgt

succes ermee

Ghostje (0), 16 jaar geleden

Ik heb gelijkaardige problemen gehad met een versleten alternatorriempje.

Misschien dat je dat ook eens kan nakijken.

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

denk inderdaad dat het de dynamo zelf is..

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de dynamo niet meer werkt dan is de stuurbekrachtiging ook weg, dit zou hij aan moeten geven met een rood lampje op het dashboard, op het moment dat het lampje aangaat heb je nog een seconde of 2 voordat de stuurbekrachtiging wegvalt.
Dus net als opeltje zou ik eerst eens gaan meten bij de dynamo.

landoke13 (0), 16 jaar geleden

hoi

heb dit een 7-tal maanden op 160000km ook vvor gehad met mijn astra van 2000
schijnt normaal te zijn op deze km
heb wel eerst gemeten met draaiende motor voor batterij te vervangen
alternator laten reviseren en koste alles in 248 euro

groetjes

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb het al 2 keer gehad en mijn 2000 astra stationwagon heeft ongeveer 137.000 op de teller staan, het lijkt erop dat er ergens een slechte massa zat waardoor de dynamo te veel op zijn donder krijgt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.