Opel Astra 2009: Koppelingen problem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16XER, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Beste auto kenners,
Tijdens het rijden kon ik plotseling niet meer normaal schakelen, met gebruik van veel kracht is het me gelukt om te schakelen en ben ik naar huis gereden. Als de auto uit staat schakel ik normaal en wordt de koppeling ook wat soepeler (dus als de auto uit staat). Ik wil graag eens van jullie weten wat dit kan zijn voordat ik zomaar bij een auto garage aanklopt. Kan het bijvoorbeeld een gebroken veer of losse kabel of iets dergelijks zijn? Ik hoor graag van jullie wat het problem kan zijn.
KM 190.000

Amik

Geplaatst door Amik (60) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Theo Sparenburg (0), 1 jaar geleden

Als je de koppeling snel een aantal keren achter elkaar intrapt kan je dan dan de laatste keer intrappen wel soepel schakelen?

vr.gr. Theo

Amik (60), 1 jaar geleden

Goede vraag, hij is niet zoals vroeger, na die enkele keer trappen kon ik voorheen niet meer trappen. Nu kan ik hem eindeloos intrappen

    Goede vraag, hij is niet zoals vroeger, na die enkele keer trappen kon ik voorheen niet meer trappen. Nu kan ik hem eindeloos intrappen - Amik (60), 1 jaar geleden

Theo Sparenburg (0), 1 jaar geleden

Mijn vraag was of je na enkele keren intrappen wel soepel kan schakelen. Dat is bedoeld om problemen door lucht of lekkage uit te sluiten, mits het geen kabel bediend systeem is.


vr.gr. Theo

Amik (60), 1 jaar geleden

Ik heb het geprobeerd, maar helaas dit heeft geen effect,
Ik kan niet naar 1, 5 en achteruit schakelen als de motor aan staat

Theo Sparenburg (0), 1 jaar geleden

Vreemd dat je wel naar een paar versnellingen kan schakelen. Zou een afstellingsprobleem van de bediening kunnen zijn maar dit is strijdig met het zonder lopende motor wel naar alle versnellingen kunnen schakelen. Potje met remvloeistof voor de koppeling wel gevuld? Wellicht beter om even langs de garage te gaan om het een en ander te laten onderzoeken. (Versnellingsbak, afstelling bediening versnellingsbak en koppeling).



vr.gr. The

Amik (60), 1 jaar geleden

Diafragma veer van de drukgroep was gebroken.

Drukgroep.
Koppelingsplaat.
Druklager.
inclusief hulp koppeling cilinder.

Nieuwe olie in de versnellingsbak. dat was het probleem, alles is vervangen.
Bedankt voor de antwoorden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.