Opel Frontera: Koppelingspedaal wordt naar de vloer gezogen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Hallo,
Sinds gisteren als ik mijn koppelingspedaal indrukte werd deze ineens uit zichzelf naar de vloer gezogen.
Heb hem met de hand teruggetrokken en had weer druk maar niet zoals voordien.
Olie was er voldoende in het reservoir maar de rubber was wel gescheurd. Na de dop weer te hebben gemonteerd bleek mijn druk op het pedaal weer normaal te zijn. Toch bij het langzaam indrukken zuigt hij uit zichzelf naar beneden. Heb dan tussen de dop en het reservoir een extra lattex rubber geplaatst. Als ik dan vrij vlug koppel lukt het meestal wel (niet altijd). Heb ook gemerkt waar de de cilinder binnenin de wagen wel wat nat staat met olie.
Zou het enkel van het rubber kunnen zijn aan de dop of de cilinder?

Als ik de cilinder zou moeten vervangen kan ik het systeem ontluchten door het intrappen van het pedaal?

Hoop op een spoedige reactie want ben in het buitenland

thx

Didier2216

Geplaatst door Didier2216 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Didier welkom in de club. Als de vloeistof niet bij iedere pedaalslag zakt is de cilinder bij het pedaal defect. Ontluchten kan op diverse manieren maar om het makkelijk te houden ........... De aanwezige vloeistof blijft bij de koppeling dus alleen de vernieuwde cilinder vullen is voldoende. Lichte rustige kleine bewegingen maken met het pedaal en je voelt de werkslag groten worden. Ook een idee is om via een voorwiel naar de koppelingwerkcilinder de vloeistof naar boven te pompen. Groeten.

Didier2216 (0) PRO, 12 jaar geleden

Beste Punt :-))
Cilinder bij pedaal gecheckt, vervangen en ontlucht en weer een uitstekende koppeling.
Het ontluchten was zeer simpel, had de nieuwe cilinder gevuld voor de montage, enkele keren ingeduwd tot er olie kwam waar de leiding wordt aangesloten. Nadien pakte de koppeling zelf onmiddellijk en na 2 keer in te trappen was alles ok. Alvast hartelijk dank voor je spoedige reactie! Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.