Opel Zafira: Moeilijk aanslaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.6XE

Motor slaat na ca. 4 seconden aan. Brandstofdruk op rail loopt moeizaam op, gaat soms naar 3.8 bar. Enkele keren naar 0.5 bar. Moet bij deze motor de pomp gaan draaien als men contact aanzet? Als ik relais via actuatortest aanstuur, dan slaat hij wel direct aan, maar druk blijft laag. Ga eerst nog even kijken of ik druk bij filter heb.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

he Arjan,geen leiding bij het schutbord geknakt?

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb ik niet gezien. Wat gek is, als de motor loopt en ik meet op het schraderventiel, dan meet ik bijna geen druk. Koppel ik hem af en duw het ventieltje in, dan staat er ook geen druk op. 1 keer ging de druk langzaam naar 3.8 bar en bleef staan als ik de motor stil zette. Start ik daarna weer, dan duurt het ook weer even. Misschien een verstopping/vernauwing in de rail? Bij het filter stroomt de brandstof er goed uit als men de motor start. Ga straks nog eens de druk na het filter meten of ik drukverlies heb. Zou nog een slang kunnen zijn in de tank. Verder heb je geen last met rijden.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

zou inderdaad ook in de tank kunnen zitten. (Tip even met een endoscoop in de vulslang luisteren,als er een aanvoer-/retourslang losligt hoor je een waqterval geluid. Misschien wist je hem al,maar voor de zekerheid)
wat gebeurt er als je de retour dichtknijpt?

arjankempeneers (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit geen retour op. Tank is vol, dus kijk later verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.