Opel Corsa: Storing "lambdasonde spanning te laag".

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.2XE

Ik heb een probleem met Opel corsa. Deze geeft als foutmelding aan de "lambdasonde spanning te laag" (voor de katalysator) is.

Klacht is ook de auto af en toe erg in houdt en dan vooral op de snelweg. Zelf heb ik dat ook ondervonden en mijn gedachte ging gelijk aan brandstof te kort. Zo voelde het in ieder geval en verklaarde ook de foutmelding wel een beetje. Op de viergastest vertoont de motor geen afwijking in zijn waardes. Op de testkast pendeelde de lambda waarde zowel stationair als in deellast netjes tussen 0,1 a 0,8 Volt. Alleen als je met de auto gaat rijden en vol op trekt zie dat de lambdasonde een spanning af geeft van 0.1 Volt wat dus duidt op een arm mengsel. Hij zou juist 0.8 Volt aan moeten geven. Voeding brandstofpomp was correct en brandstofdruk was continu 3 Bar tijdens het rijden. Wel vind ik vreemd dat hij een brandstofdrukregelaar heeft met een vacuümaansluiting, maar hier staat alleen geen vacuüm op??? Weet iemand hier iets meer van. Vindt het namelijk maar raar dat hier wel een slang zit, maar geen onderdruk.

Ik ga zaterdag aanstaande verder met onderzoek wat het kan zijn. Mocht er tips of suggesties verneem ik dat graag!

Alvast bedankt voor de moeite.

Alex76

Geplaatst door Alex76 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Er hoort gewoon een vacuüm aansuiting op de regelaar te zitten.
Waarschijnlijk is dit een Beun de Haas techniek om een te arm mengsel bij deellast te verhelpen.

MB (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat de luchtmassameter de boosdoener is

Alex76 (0) PRO, 8 jaar geleden

Was nog vergeten netjes terug te reageren.

Toen ik zaterdag er weer aan begon zag dat deze motor inderdaad een LMM had. Doordat ik zo mijn focus op de brandstofvoorziening had was ik deze sensor even helemaal vergeten. Stom achteraf!Toevallig had de collega waar ik voor werkte een vriend met dezelfde motor en mocht ik de LMM even overzetten. Gevaar kan wel zijn dat deze ook vervuild is en je op het verkeerde been wordt gezet. Maar dat was bij niet het geval. Je merkte ook gelijk een wereld van verschil ook bleek deze echter ook iets vervuild te zijn.

Conclusie: nieuwe luchtmassameter en probleem was verholpen.

Bedankt voor jullie reactie's!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.