Opel Astra: storingscode 24

Bouwjaar: 1992

Bij mijn astra station 1.8i station van het bj. 93 krijg ik de storingscode 24. In het kluwerhandboek van de astra word gesproken van een niet goed functionerend wegtraject frequentie element c.q. snelheidssensor. Ik heb deze sensor inmiddels gevonden. Op de sensor zit een stekker met een draad die naast het distibutiehuis weg loopt. Heeft iemand enige suggesties over deze sensor met name of dat je de stekker kan los trekken , deze zit n.l. muurvast. Ik weet dat je de luchtspleet kan opmeten met een voelermaat en evt de spanning door kan meten , alleen hoe doe ik dat en wat is de juiste waarde. Van een bevriende monteur hoorde ik dat schoonmaken ook wel eens wilde helpen.

Ronald10374

Geplaatst door Ronald10374 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (370) PRO, 18 jaar geleden

De storings code 24 duidt erop dat er geen impuls is van het wegtraject frquentie element.
Als eerste zou ik hem inderdaad schoonmaken en de electrische verbindingen contoleren.
De stekker moet eraf kunnen maar er zit een borglipje wat je moet indrukken/aantrekken en dan de stekker eraf trekken.
Maak de stekker en de aansluiting op de sensor ook schoon en doe er dan wat kopervet op (pas op dat je niet te veel vet gebruikt omdat je anders sluiting maakt tussen de 2 pennetjes.)

mvg,
Hans.

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Maar een astra uit 1992 heeft toch een kilometerkabel vanuit de versnellingsbak naar je instrumentenpaneel toe loopt?
Bij mijn astra uit 1993 (16i) heeft zijn snelheidssensor achterop het instrumentenpaneel zitten.

Groetjes
Astra Rijder

Ronald10374 (0), 18 jaar geleden

Het klopt dat hij bij een 1.6i achter het instrumentenpaneel zit. Ik heb echter een 1.8i daar zit de snelheidssensor op de motor bij de krukas. Deze gee3ft zijn impulsen door aan de computer en in samenwerking met andere electronica word dan het motormagement geregeld. In ieder geval bedankt voor de reacties tot nu toe , ik wacht nog even af wat volgt aan nieuwe reacties

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Weet je het echt zeker dat hij daar zijn snelheid vandaan haalt.
Want ik heb een instrumentenpaneel met toerenteller van een GSI uit 1992(2.0i als het goed is)in mijn astra zitten en die haalt zijn snelheid signaal ook achter het instrumentenpaneel vandaan anders zou ik ook een foutcode krijgen maar die krijg ik niet.

Ik kreeg wel een storingslampje toen mijn kilometerkabel kapot was(geen snelheids signaal).

Groetjes
Astra Rijder

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt astra rijder!! als er op/aan de kilometerteller-kabel op de versnellingsbak geen bedrading zit is de opnemer achter op de snelheidsmeter gemonteerd. alle nieuwere auto's gebruiken een ABS of wielsnelheidssensor-signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.