Opel Corsa: Tik in het stuur, Corsa B met EPS, links/rechts stuurt wel goed

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2i 16v

Hallo allemaal!

Het forum al afgespeurd naar een vergelijkbaar probleem:
Heb een hele nette Corsa B gekocht voor weinig, kan ik eindelijk weer rijden, maar het viel me al op dat er een tik in het stuur zat. Inmiddels zijn de stuurkogels vervangen, maar het probleempje is er nog. Links en Rechts sturen gaat even licht, EPS lijkt dus goed te werken. Het stuurhuis is ook al geruild, maar dat lijkt het ook niet te zijn.

Nu doet het probleem zich alleen voor als ik 'kracht' vraag dwz OF een zwieper aan het stuur geef tijdens langzaam rijden (snel baantje wisselen bij stoplicht) OF bij het stilstaan en dan het stuur met enige snelheid van links naar rechts of omgekeerd beweeg.

De tik (klonk ook wel) doet zich niet voor als ik wat sneller rij of rustig het stuur beweeg bij stilstand. Volle uitslagen zijn dan zonder tik.

Hopelijk weet iemand nog iets waar het in zou kunnen zitten...

Alvast dank voor het antwoorden.

Jamie

captainfs

Geplaatst door captainfs (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

captainfs (0), 12 jaar geleden

Ik heb het inmiddels gevonden, er zit een knikje/speling/klonk in de tweede kruiskoppeling vanaf stuur gezien. Was makkelijk te testen door de stuurstang daarachter vast te houden en het stuur te bewegen. Weet iemand of dit makkelijk te verhelpen is? Ik heb inmiddels het Haynes boek, maar wellicht heeft iemand nog tips, bout vastdraaien? Ringetjes? compleet vervangen? Het was donker al dus heb nog niet echt goed kunnen bekijken hoe het in elkaar zit bij de Corsa B.

Grt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.