Opel Zafira: Uitleesapparatuur voor Ople Zafira 2.2 SE 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 SE

Heeft iemand ervaring met apparatuur voor het uitlezen?
Ik heb op het oog een MS 509 van Autel. Die zou universeel zijn, dus ook geschikt voor andere types zowel Europees, Aziatische en Amerkaanse auto's. Of de MS 609 van Autel. 'Heb je wat aan het uitlezen van airbacs en ABS bv.?
Zijn de aanwijzingen begrijpelijk en kun je er iets mee als je een handige knutselaar bent?
Bedankt voor de informatie.
H. Gericke

ojhekcireg

Geplaatst door ojhekcireg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Voor dat je wat aanschaft, lees dit dan ook even.......

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

ojhekcireg (0), 11 jaar geleden

Ik heb zo'n ding aangeschaft en uitgeprobeerd. Het werkt voor de Opel Zafira2.2.SE van 2003.
Maar dan houdt het ook wel op zoals het er uit ziet.
Op een Toyota Starlet 1.3 van 1998 past de diagnosetekker niet. Of daar een verloopconnector voor is moet nog beantwoord worden door de levernacier van het apparaat.
Vervolgens gebrobeerd op een Renault Safrane 2.0 van 1997. De stekker past, fantastisch hoor, maar er wordt niets uitgelezen.
Het zal bij een Honda ook wel niet lukken heb ik al een stil vermoeden.
De aanduiding universeel lijkt mij dan ook groetendeels nep. geen mens weet welk protocol voor zijn type auto geldt. Dat zie je niet aan d enummerplaat en het staat ook niet in het boekje.
De topics hierboven geven wel uitleg over het feit dat er verschillende protocollen worden toegepast maar geen mens weet welk protocol een bepaald type auto gebruikt.
Zijn daar geen overzichten van?
Je zou verwachten dat een verkoper van diagnoseapparatuur een dergelijke lijst publiceert. Maar dat is niet zo, althans ik heb er nog geen gezien.
En door het ontbreken van een dergelijke lijst doet bij mij dus vermoeden dat het universele niet met een korreltje zout maar met een hele zoutpot genomen moet worden.
Ik kan in ider geval met de Opel spelen ofschoon daar niets aan mankeert.
En mogelijk doe ik het apparaat terug, want dan zijn er wel goedkopere manieren om uit te lezen als het maar voor 1 merk en type moet zijn.
Ik kijk wat rond naar kennssien en familie en daarom dacht pak een universeel geval, dan loont de aanschaf nog als je de hele familie kunt uitlezen. Maar noppes hoor.
Groet Gericke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.