Opel kadett 8v gsi: vocht uit de uitlaat

Bouwjaar: 1990

Sinds kort heb ik geconstanteerd dat er uit mijn remus dubbele einddemper vocht vrijkomt. Dit komt vooral wanneer ik gas geef. Het is dan een donkere vloeitof dat naar benzine ruikt. De auto verbruikt sinds enkele weken ook veel meer benzine.

De auto loopt overingens ook niet mooi stationair, hij stottert af en toe. Ik heb de bougies, bougiekabels, verdeelkap, rotor en de benzinefilter vervangen maar het probleem blijft.

Wanneer ik laatst de luchtfilter los haalde, zag ik dat er bruin vocht in de rubberen slang aanwezig was, vermoedelijk olie.


mijn problemen zijn:

1. Vocht uit de uitlaat
2. Stationair lopen
3. Olie in de luchtfilter

kan iemand mij helpen?

Lukasz
piskulski@planet.nl

kadett8vgsi

Geplaatst door kadett8vgsi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jean-Paul5236 (0), 19 jaar geleden

Je moet de compressie van de cilinders laten meten. Misschien dat er een zuigerveer niet goed meer afsluit.Olie, uitlaatgassen en benzine hebben dan vrij kans om overal te komen waar het niet hoort.

General Motors (0), 19 jaar geleden

Rijdt je de laatste tijd vaak korte afstanden?

Zo ja ...kan het zijn dat je last hebt gekregen van oa.sludge vorming.Wat je hier tegen kunt doen is..olie verversen (incl.filter),carterventilatieslang en alle andere slangetjes reinigen.

Ik hoop dat je hiermee verder komt.

Mvg General Motors

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.