Opel Kadett 1.3i: Wiellager stellen of toch banden?

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Sinds een paar weken lijkt er een zoemend geluid te komen van rechts(?) achter. Eerst alleen rond de 110km/u (dan maar 130 rijden dus) Maar inmiddels ook rond de 50-60.

Bij 80km/u een bocht naar rechts lijkt het minder te zijn, naar links juist harder. Dat leek me dus een wiellager.

Setje gekocht, rechtsachter met een drevel de buitenschalen eruit getikt, braampjes in de remtrommel weer vlakgevijld (voortaan beter mikken), nieuwe er voorzichtig recht ingetikt, lekker dik vet erin, ring erop, moer aandraaien net zover tot ik net de ring erachter met een schroevendraaier nog wat kon draaien, splitpen erdoorheen en... nogsteeds lawaai.

Nog tips over het stellen van het lager? Strakker? Losser? Of toch maar de banden checken, ze lijken niet gekamd en ook het 'bochtjes verhaal' lijkt op een lager te duiden. Of mis ik iets?

Alvast dank.

Kadett89

Geplaatst door Kadett89 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kadett89 (0), 19 jaar geleden

Altijd grappig jezelf antwoorden. Maar na wat gespeeld te hebben met strakker en losser (en wat kost een splitpen nou helemaal) toch nog maar eens de banden goed bekeken. En ja, rechtsachter heeft langs de buitenkant een mooie zaagtand (gekamd). Dus de enige oplossing lijkt me nieuwe banden, er is verder alleen niks mis mee.

Waardoor wordt dat gekamde eigenlijk veroorzaakt? En valt er nog wat mee te doen? Harder of zachter oppompen?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

je hebt kans dat de auto uitgelijnd moet worden.
echter ik weet dit niet helemaal zeker.

groetjes,
martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.