Opel Astra: Zwarte rook uit uitlaat

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: X2.0DTL

Hallo,

Ik heb een 2.0 diesel.

Wanneer ik de auto fel optrek ongeveer 2750-3000 rpm en daarboven komt er zwarte rook uit de uitlaat.
Ook als ik op de snelweg rijdt en dan in ene een dot gas geef begint hij ook, en wanneer ik hoge snelheden rijdt met 3500 - 4000 rpm.
Het is niet heel veel rook, maar als je in je spiegel kijkt zie je wel wat rook.
PS zie veel diesels (nieuw en oud) op de weg ook roken....

De auto rijdt lekker en is heel zuinig, misschien weet een van jullie of dit zo hoort?

bart1622

Geplaatst door bart1622 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Een diesel is altijd een stinkbak geweest, dit is dus heel normaal

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pe3hmp]Een diesel is altijd een stinkbak geweest, dit is dus heel normaal[/quote]
dit zijn nog eens wijze antwoorden hier kun je wat mee? indien je denkt dat dit soort antwoorden bijdragen aan een oplossing kun je beter niks zeggen.. MARK

@ bart

waarschijnlijk heeft jou probleem te maken met een slecht werkende EGR-klep..

paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat lees ik nou dan? Mark jongen, dit is toch geen bijdrage! Weet dat veel diesels roken, maar das meestal de egr, maar een stinkdiesel..................?

Sytze

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja het is alom bekend dat als je met een diesel gas geeft er ineens een rook(roet)pluim ontstaat dat is nu de eigenschap van diesel en heel de heisa over roetfilters tegenwoordig.
Rij met een diesel maar eens 120 laat het gas even los en trap hem daarna vol in, een indiaan die rooksignalen maakt is er niks bij.

En tja een diesel stinkt ik kan er niks aan doen, misschien dat ze wat parfum toe kunnen voegen bij een diesel.

het enige voordeel aan een diesel is dat ze zuinig zijn.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

het enige voordeel dat ze zuinig zijn ???

en de rest dan ???

denk dat een diesel langer leeft dan een gemiddelde benzinemotor..daarbij rijden ze niet verkeerd,en op zich zijn het goede sterke motoren..waar je ontzettend veel km plezier in kan hebben..

ik adem liever een pluimpje diesel in,dan een benzinemotor waar het Co 26x de originele waarde overtreed..

marco (0), 17 jaar geleden

hoe rij je er normaal in als je altijd bij de 2200 toeren over schakeld dan wordt die motor lui en raakt die vervuilt.
als je dan na een tijdje opeens hoge toeren gaat rijden dan gaat die dus roken

gr marco

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

@Stefan, ik adem liever geen kankerverwekkende diesel-roet dampen in

shaq (0), 17 jaar geleden

heb je ook een flinke zwarte rookpluim als je stilstaat en flink gas geeft?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pe3hmp]@Stefan, ik adem liever geen kankerverwekkende diesel-roet dampen in[/quote]
dan eet jij waarschijnlijk ook geen snack's, want ook die olie stinkt..

man man!! wat een kolder allemaal..

paul,

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

@paul kelder, hoezo kolder, ken je de onderzoeken niet ? de veel grotere kans op longkanker en astma van mensen die naast de snelweg wonen enz enz, kom nou je dacht toch niet echt dat er zo'n heisa was over roetfilters bij diesels als er niks aan de hand is, In Nederland wilt men eigenlijk 20 erg vervuilende diesel exemplaren verbieden maar dat mag (nog) niet van Europa, o.a. benzeen is namelijk een kankerverwekkende stof (bron kankerstichting).

(AD 5-12-2003) Door de schadelijke uitlaatgassen van dieselmotoren sterven jaarlijks zo'n 4000 Nederlanders. Dit aantal neemt snel toe, nu de verkoop van diesels met 50 procent is gestegen. De auto-industrie maakt dan ook haast met roetfilters die de luchtvervuiling beperken. (http://www.dekritischemobilist.nl/dies03...

Diesel is het meest vervuilend en ongezond.
Van de laatste brandstof is nu ook bekend geworden dat het inademen ervan de kans op longkanker sterk vergroot. En je hoeft daarvoor niet eens heel dicht in de buurt van een uitlaatpijp te komen. In diesel zitten vrij veel schadelijke stoffen waarvan de minuscule dieseldeeltjes het meest schadelijk zijn. Volgens Canadese onderzoekers krijgt een half procent van alle kinderen die met de bus naar school gaan, op latere leeftijd daardoor longkanker. De uitlaatgassen van diesel leiden daarnaast tot een hogere kans op astma en bronchitis. Behalve kinderen behoren ook chauffeurs van bussen en vrachtwagens tot de risicogroepen.

http://www.andersbeterworden.nl/nieuws/g...


Autogas is het schoonst, die heeft 95 tot 100% minder benzeen erin zitten

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=pe3hmp]@paul kelder, hoezo kolder, ken je de onderzoeken niet ? de veel grotere kans op longkanker en astma van mensen die naast de snelweg wonen enz enz, kom nou je dacht toch niet echt dat er zo'n heisa was over roetfilters bij diesels als er niks aan de hand is, In Nederland wilt men eigenlijk 20 erg vervuilende diesel exemplaren verbieden maar dat mag (nog) niet van Europa, o.a. benzeen is namelijk een kankerverwekkende stof (bron kankerstichting).[/quote]
je trekt het je nogal aan he? zullen we dan ook maar stoppen met de bbq,eten,drinken,roken ect ect, het is een simpele zaak, brandstofmotoren hebben nu éénmaal een eigenschap en dat is uitstoot, of dit nu gaat om een benzinemotor of een dieselmotor ze stinken allemaal en zijn even slecht voor de gezondheid als het er op aankomt. dat praat jij de wereld niet uit.

ik zou me maar niet zo druk maken, er bestaat ook nog zoiets als een hartaanval, dat zal het dan wel worden?

paul,

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

@paul, lees even goed, een half procent van alle kinderen die met de bus naar school gaan, op latere leeftijd daardoor longkanker, inderdaad dat zijn Dieselbussen, wat jij doet is je kop in het zand steken, het gaat juist om de kankerverwekkende roetdeeltjes die DIESEL motoren uitblaken.

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Jongens toch weer! Alles is ongezond, en idd een bbq op houtskool is zwaar giftig, maar gister toch weer ff gedaan, en het was geweldig! Liever een bult lol en en lekker feesten, dan een bult krijgen van de onderzoeken lezen. Mark, leef jij nog wel lekker? Stilstaan bij elke stap is nobel, maar maakt lekker leven onmogelijk. En wat wou je doen dan? Alle diesels de wereld uit? Moet je eens over de grens bij polen kijken, daar draaien de el. centrales op oude banden! Met shovels worden ze in de oven gekiept, en daar leven ook mensen. Probeer toch nog wat relaxed te leven man!

Lang leve het leven en de techniek!!!

Sytze Jansma

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik leef prima relaxt maar ik steek mijn kop niet in het zand en ik probeer al helemaal niet de kankerverwekkende waarheid over diesels te ontkennen, natuurlijk zijn er zaken die nog schadelijker zijn, kernafval is net iets schadelijker maar dat wilt niet zeggen dat je de waarheid over diesel maar moet gaan ontkennen.

De reden waarom diesel gebruikt wordt is omdat het goedkoop is, wegvervoerders zweren erbij, logisch ook als je het verbruik van die diesel slurpende vrachtwagens ziet weet je wel waraom ze voor de goedkoopste brandstof kiezen en niet voor schone brandstoffen.

De overheid helpt ook niet echt een handje want LPG is veel beter/schone en zou dus veel meer gestimuleerd moeten worden.

Dus ja als diesel rijder als je weer zo'n zwarte wolk uit je uitlaat ziet komen moet je eens stilstaan bij de gevolgen van de kankerverwekkende stoffen die je anderen onder hun neus duwt, met onderzoek wat steeds beter uitgevoerd kan worden zie je steeds meer hoe slecht diesel eigenlijk is, logisch dat daar iets aan gedaan wordt, in de toekomst zullen enkel nog schone diesels worden toegestaan.

Dat de professionals die hun brood daarmee verdienen niet leuk vinden dat er steeds meer bekend wordt over hoe slecht diesel eigenlijk is dat kan ik me goed voorstellen.

Santa (0), 17 jaar geleden

Mark, wat ik zo interessant vind aan die onderzoeken, is het feit dat ze kunnen vertellen hoeveel mensen er longkanker krijgen door DIESELMOTOREN. Hoe berekenen ze dat? Zijn er nog verschillen tussen rokers en niet-rokers? Hebben ze de genen ook al gecheckt? Het krijgen van longkanker komt n.l. NIET ALLEEN door invloeden van buitenaf...
Nee, uitstoot is NOOIT gezond maar RELATIVEREN is een gave die je wel moet bezitten....
Dan ook maar Schiphol boycotten! Al eens opgezocht hoeveel tonnen vliegtuigbrandstof er vlak voor de landing boven de Noordzee geloosd worden...?
Ook al eens gedacht aan het gegeven LEEFTIJD?
Nederland VERGRIJST enorm. DUS ook steeds meer OUDERE mensen met bijkomende kwalen en ziekten.
Bejaarden van NU "genieten" van de "geneugten" van vroeger: ex-mijnwerkers met stoflongen, ex-bouwvakkers met longkanker van het werken met asbest......
Tja, cijfertjes......... Het is maar NET wat je ermee wilt aantonen. Een wijs man sprak ooit:
cijfertjes liegen niet, het zijn de LEUGENAARS die cijferen...!

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Over cijfers kun je blijven discuseren, het blijft altijd een welles nietes spelletje over hoeveel mensen er longkanker hebben gekregen van dieseldampen.
Maar wees gerust dat een degelijk onderzoek zoals door de canadezen gedaan is en door de kankerstichting met heel veel factoren rekening is gehouden.

Zou een dergelijke brandstof nu op de markt komen dan zou het niet eens meer toegestaan zijn, maar omdat er zoveel motoren op draaien kan men het niet verbieden en probeert men het zo schoon mogelijk te krijgen.

Eigenlijk zou er op iedere diesel pomp een sticker moeten staan 'van diesel krijgt men kanker', komt nog wel denk ik ;-)

Dus als je zoals de o.p. je afvraagt is het normaal dat er zo'n zwarte wolk ontstaat dan is het antwoord ja.

Rbongers2000 (0), 17 jaar geleden

Feit blijft wel dat de oude mensen die nu genieten van de geneugten van vroeger het niet van te voren wisten wat er ging gebeuren. En dat weten wij nu ook niet dat, zal over een aantal jaren, misschien langer wel gaan blijken.

Waar krijg je tegenwoordig geen kanker van, ik geloof bijna van alles als je zo links en rechts een wat leest, dus om nu alleen de diesel de schuldt te geven, maar het zal er zeker aan bijdragen.

zo de BBQ maar even aan met het lekkere weer!!

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Fijnstof van diesel is ook schadelijk net als fijnstof van astbest en fijnstof van kolenmijnen, de meeste berichten neem ik met een korrel zout maar als gerenomeerde stichtingen als de kankerstichting met bewijzen komt dan is het niet zo maar een gerucht meer.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

ja ja ja ..

nu is het wel mooi geweest..

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Helemaal waar Stefan! Ik begin me ook al helemaal schuldig te voelen. Laten we niet vergeten dat dit een AUTOSITE is, en geen klaag lijn!
Ik vind het nu ook meer dan genoeg, Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf, en thats it. BASTA.

Sytze

ps wat mij betreft einde discussie.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

topic gesloten door moderator.....heeft weinig meer met het start onderwerp te maken..

groeten problemcar team

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.