Peugeot 406: $06 1.8 16V inhouden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 8LFY 406 1.8 16V

Hi,

Ik heb wat problemen met mijn 406.
Sinds het koude/natte weer heeft deze last van onregelmatig stationair lopen. Zolang de motor nog op de choke stand staat gaat het goed maar daarna is het hopeloos. Nu dacht ik dat het vorige week voorbij was maar helaas. Nu is het stationair lopen veranderd in inhouden tussen de 1000 en hoger in toeren. Dit is iets wat maar soms voor komt en ik heb het idee dat hij dan even op minder dan 4 poten loopt. Het lijkt erop dat dit veroorzaakt wordt door het natte weer maar ik heb gehoord dat een slecht afgestepde bdp? pbm? sensor ook voor deze problemen kan zorgen. Het kan zijn dat ik hem verkeerd beschrijf maar kan hem zo snel niet terug vinden in mijn gegevens.

Wie heeft een soort gelijk probleem gehad?, Wie heeft tips om na te kijken. Wie kent een echte goeie peugeot monteur die dit kan oplossen. :-)

Ik kan me namelijk niet anders voorstellen dat dit iets simpels moet zijn.


Iedere vorm van hulp is welkom. :-)

--
Groet Henry.

xpert

Geplaatst door xpert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ven406 (0), 17 jaar geleden

Simpele oplossingen bestaan geloof ik bij peugeot niet, maar met de leeftijd van de auto
en geen gas zou het weleens de brandstoftoevooer kunnen zijn. Als die door een vervuild filter niet meer optmaal is, heb je vooral bij hogere toeren hier last van. (meer verbruik)

succes

sel (0), 17 jaar geleden

eventueel stappen motor reinigen. Bougies, + bobine/aansluitingen op bougies controleren.

ARIK (0), 17 jaar geleden

Heb ook hetzelfde probleem.. Heb recent de bougies vervangen maar het mocht niet baten.. heb nog geen bobine gecontroleerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.