Peugeot 206: 206 lampjes accu, klok en elektrische ramen knipperen na uitscha

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Na het geheel uitschakelen van de auto gaan de lampjes van de accu, klok en elektrische ramen ongeveer 30 seconde knipperen. In die tijd is het ook mogelijk ruitewissers/lampen ed aan te zetten. Lijkt er dus op dat de accu niet (direct) uitschakelt. In die tijd is het ook niet mogelijk de auto middels centrale vergrendeling op slot te doen.
Na deze ongeveer 30 seconde gaan alle knipperende lampjes uit en is de auto ook te vergrendelen.

Ligt dit aan een zekering of is er meer aan de hand?

Lonneke_peugeot

Geplaatst door Lonneke_peugeot (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

zit hier iets van alarm op of centrale vergrendeling op afstand

Lonneke_peugeot (0), 13 jaar geleden

Geen alarm, wel centrale vergrendeling op afstand. Deze laatste doet het dus alleen als de lampjes niet meer knipperen...

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Enig idee of dit is ontstaan nadat er "iets" veranderd is aan de auto? Bijv. andere radio of car-kit gemonteerd? Zekering kapot geweest en per ongeluk een nwe zekering op een verkeerd plekkie terug gezet?
Uit je verhaal op te maken lijkt het er inderdaad op dat een bepaalde electrische groep niet uitschakeld bij afzetten contact.

Lonneke_peugeot (0), 13 jaar geleden

Er is alleen een nieuw frontje op de radio geplaatst, wellicht dat dit inderdaad een storing veroorzaakt. Vreemde is wel dat het knipperen niet altijd ontstaat na het afzetten van het contact...we gaan vanavond de zekeringen maar eens controleren!

Lonneke_peugeot (0), 13 jaar geleden

Zekeringen lijken het niet te zijn. Nu het lampje in de auto op een andere stand gezet en het knipperen is gestopt. Lijkt erop dat het dus meer controle lampjes waren om aan te geven dat het lampje niet goed was uitgeschakelt.
Bedankt iig voor de hulp.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.